Prestația premierului Viorica Dăncilă în SUA și gafa acesteia referitoare la mutarea ambasadei României la Ierusalim care a dus la anularea vizitei regelului Iordaniei la București sunt lăudate de Sputnik, organul de propagandă al Rusiei.

Viorica DancilaFoto: Sputnik

Sputnik notează că vizita lui Dăncilă ar fi ”un remarcabil succes internațional”, iar replica pe care i-a dat-o președintelui Klaus Iohannis este ”zdrobitoare”.

Articolul redă pe larg declarațiile acesteia referitoare la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, ignorând cu desăvârșire reacțiile pe care aceasta le-a stârnit, poziția președintelui Klaus Iohannis sau procedura constituțională.

”Premierul Viorica Dăncilă și-a valorificat excelent vizita în SUA printr-o întrevedere cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, democrata Nancy Pelosi. Deci, Dăncilă a făcut un pas important, printr-o conexiune și cu tabăra democrată, cea mai apropiată ideologic de PSD. Din surse guvernamentale, aflăm că este prima întrevedere din ultimii 10 ani a unui înalt demnitar român cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor.”, mai scrie publicația.

Articolul se încheie cu observația că Dăncilă este cel mai potrivit candidat pentru președinția României:

”Încheiem cu aceeași constatare: pe zi ce trece se dovedește că am avut dreptate, în ciuda atacurilor mass media, iar Viorica Dăncilă este cel mai potrivit candidat pentru președinția României – iar recunoașterea sa internațională devine din ce în ce mai amplă”.