La cererea unui procuror, Tribunalul Cluj a acceptat suspendarea unei ședințe de judecată. Audierea martorilor a fost întreruptă, fiind reluată după 15 minute. Motivul - magistrații au vrut să se alăture protestului pentru construirea de autostrăzi inițiat de suceveanul Ștefan Mandachi, arată încheierea de ședință, redactată recent.

Protest magistrati, ClujFoto: Monitorul de Cluj

CluJust a publicat miercuri încheierea unei ședințe de judecată de la Tribunalul Cluj din 15 martie, care arată cum procurorul de ședință a cerut instanței să își suspende activitatea pentru 15 minute, în semn de solidaritate cu cei care protestează pentru construirea autostrăzi.

Încheierea de ședință, dintr-un dosar de trafic de persoane, a fost redactată recent.

"Pe parcursul audierii martorei (...), reprezentantul Ministerului Public solicită instanței să îi permită ca pentru 15 minute să se alăture inițiativei #sieu și să își suspende activitatea pentru 15 minute, în semn de solidaritate pentru persoanele care protestează pentru construirea de autostrăzi. Apărătorii inculpaților arată că nu se opun suspendării ședinței de judecată pentru 15 minute. Instanța dispune suspendarea ședinței pentru 15 minute. La reluarea dezbaterilor, instanța continuă audierea martorei (...) ", se arată în documentul publicat de CluJust.

Cel care a cerut suspendarea ședinței a fost procurorul DIICOT Rareș Ciaușu, iar judecătorul care a acceptat propunerea a fost vicepreședintele Tribunalului Cluj, Georgiana Farcaș-Hingan. Cei doi au participat la protestele magistraților față de Ordonanța 7.

În 15 martie, la câțiva kilometri de Suceava a fost inaugurat, simbolic, primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. La inițiativa acestuia, la ora 15.00 mii de oameni din toată țara au oprit lucrul preț de 15 minute. Au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.