Universitatea Yale a decis exmatricularea unei studente a cărei familie ar fi dat mită de 1.2 milioane de dolari pentru a obține admiterea fiicei la universitatea de prestigiu din Connecticut, SUA, relatează BBC News. Cazul este parte a unei anchete care vizează nu mai puțin de 50 de persoane implicate într-un sistem de fraudare a admiterilor la facultăți de prestigiu, în total mita dată de părinți ridicându-se la 25 de milioane de dolari.

Universitatea YaleFoto: Wikimedia Commons

Un fost antrenor de fotbal ar fi acceptat mită de 400.000 de dolari pentru a falsifica documentele privind selectarea studentei. Cazul este legat de marele scandal declanșat în jurul celebrelor familii ale lui Lori Laughlin și Felicity Huffman, la începutul acestei luni.

Antrenoarea de fotbal, Rudy Meredith, care a demisionat în noiembrie anul trecut, este una dintre cele 50 de persoane acuzate că au participat la frauda privind înscrierea studenților.

Întregul sistem de fraudare a admiterilor era coordonat de Rick Singer, care ar fi primit nu mai puțin de 1,2 milioane de dolari de la familia studentei pentru a facilita admiterea la facultate, bani din care o parte, 400.000, au fost acordați antrenoarei, în 2017.

Întreaga fraudă este anchetată de FBI, anchetă care acoperă perioada 2011-2018, când, potrivit autorităților, nu mai puțin de 25 de milioane de dolari au fost dați ca mită pentru a eluda sistemul de admitere la univeristăți. În total 50 de persoane ( dintre care 33 sunt părinți) au fost puse sub acuzare.

Yale a transmis că nu va face public numele studentei a cărei admitere a fost revocată, dar a confirmat cazul.