Părintele Cristian Terheş a fost eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale în urma liberei alegeri de a se implica în politică, anunţă marţi Biroul de presă al Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se precizează că, potrivit "Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii 'nu vor lua parte activă în partidele politice', drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale".

"Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva. Opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui. Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toţi oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe şi opinii diferite", se precizează în comunicatul episcopiei.

Cristian Terheş, care ocupă locul 4 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a declarat marţi că această poziţie reprezintă o oportunitate specială pentru el, dar şi pentru români.

"Cred că fiecare român care priveşte această listă poate vedea că are de ales cea mai bună listă de români care pot reprezenta România la Bruxelles în acest moment. (...) Mulţumesc fiecărui membru şi susţinător care în această perioadă s-a preocupat de strângerea listelor de semnături, de vestirea mesajului în ţară şi îl invit pe fiecare român să privească la lista din care facem parte şi să facem comparaţie cu celelalte liste. (...) Cred că avem ocazia să repunem România pe hartă şi să trimitem la Bruxelles persoane care pot cu adevărat să reprezinte şi să lupte pentru România", a spus Terheş.