Un înalt oficial palestinian condamnă anunţul făcut de premierul român Viorica Dăncilă de a reloca ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, spunând că va îndemna Uniunea Europeană să intervină, scie publicaţia Times of Israel, citată de Mediafax.

Saeb ErekatFoto: Wikimedia Commons

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat astăzi într-o conferință de lobby pro-Israel la Washington că Bucureștiul va încerca să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Honduras a anunțat, de asemenea, deschiderea unui birou diplomatic în capitala Israelului.

Înaltul oficial palestinian, Saeb Erekat, declară că o mutare a ambasadei ar fi o "încălcare flagrantă a drepturilor palestinienilor, a dreptului internațional și a rezoluțiilor ONU. Aceasta contribuie numai la eliminarea soluției cu două state, singura cale spre pace și stabilitate în întreaga regiune".

"Facem apel la Uniunea Europeană să ia măsuri în legătură cu această decizie, care este o violare a politicilor consacrate ale Uniunii Europene. Vom discuta această problemă în Liga Arabă şi Organizaţia de Cooperare Islamică", scrie Saeb Erekat pe Twitter.