Un adolescent de 15 ani, elev în clasa a 8-a la Școala Gimnazială Fărcășești, județul Gorj, a dispărut de acasă de joi, după ce mama lui i-a luat telefonul și nu i-a permis să meargă la fotbal, pentru că a avut rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale, transmite Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, Corina Scurtu, tânărul de 15 ani a fost dat în urmărire națională, după ce joi a dispărut în condiţii suspecte de acasă, având în vedere că nu a mai plecat de acasă niciodată şi nici nu a creat probleme până acum părinţilor.

Mama băiatului susține că i-a interzis să meargă la fotbal, la antrenamente, pentru că obținuse o notă slabă la simularea Evaluării Naţionale.

Femeia spune că Ciprian are rezultate foarte bune la învăţătură. „Suntem prin pădure, îl căutăm peste tot. A luat o notă mică la simulare, nu era supărat pe tema asta, deoarece nu se trec în catalog și nu îl afectează cu nimic. Luase un 4 la matematică. La română luase peste 9, are numai 9 și 10 la școală. A fost afectat că, în ziua respectivă, joi, i-am luat telefonul și i-am spus să nu meargă la Rovinari, nu l-am lăsat să plece la antrenamentele de la fotbal. Să vină acasă, că nu se întâmplă nimic. A venit de la școală, mi-a povestit ce s-a întâmplat, ne-am certat de i-am luat telefonul, i-am spus să nu plece niciunde. Nici măcar nu am apucat să văd pe unde a ieșit. Eu am probleme de sănătate și am fost în spital când a fost simularea. Profesorii mi-au spus să stau liniștită, că nu se trec în catalog. I-am spus ca pedeapsă, duminică era ziua lui, pe 17, nu o să-i fac ziua, dar eu fiind în spital, soțul i-a făcut-o, deci nu l-a pedepsit nimeni. Se înscrisese la Liceul Militar în Craiova", a declarat, corespondentului Mediafax, Elena, mama adolescentului de 15 ani.

Ciprian face parte din echipa de fotbal Jiul Rovinari.

„După ce am ieșit din spital, i-am spus că trebuia să pună mâna să învețe mai bine, să se gândească la faptul că s-a înscris la liceul militar. El a vrut să meargă joi la antrenament și, deoarece aveam eu treabă, i-am spus să mă ajute și de aici el a început cu jigniri la adresa mea. Mi-a spus , dar nu l-am crezut în stare. Mai are un frate mai mic. Îl roagă să vină acasă", a mai declarat mama elevului de la Fărcășești.

Părinţii le-au spus poliţiştilor că băiatul în vârstă de 15 ani a plecat de acasă fără bani sau alte bunuri asupra sa.

Persoanele care pot oferi detalii pentru găsirea tânărului sunt sfătuite să sune la 112.