Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că PSD ”și-a făcut o tradiție să fure” în secțiile de votare. El i-a acuzat din nou pe social-democrați că la referendumul pentru demiterea sa, din 29 iulie 2012, au furat două milioane de voturi, motiv pentru care Liviu Dragnea are acum o condamnare.

Traian Basescu la RTVFoto: Captura RomaniaTV

„Este o condamnare (pe numele lui Liviu Dragnea-n.r) pentru că a furat voturi. Nu puteți să îi acoperiți la o fraudă de două milioane de voturi. Au băgat mai multe voturi decât oameni la vot. La vot au fost vreo șase milioane. (...) PDL nu a furat la alegeri, dar PSD prin tradiție fură în secțiile de votare. PDL a fost un partid corect”, a declarat Băsescu, la România TV, potrivit Mediafax.

El a mai afirmat că Liviu Dragnea ar putea candida la alegerile prezidențiale, „dacă până la urmă se dau ordonanțele lui Tudorel Toader, ca să îl albească”.

Întrebat dacă la următoarele alegeri prezidențiale va exista posibilitatea de fraudare a votului, Băsescu a susținut că dacă nu vor exista camere de supraveghere va exista această posibilitate.

”Da, cu o singură condiție: dacă nu va exista cameră de luat vederi în secția de votare. Fraudă cu număr de voturi nu s-ar mai putea face, pentru că va funcționa din nou sistemul cu supravegherea buletinelor, a cărților de identitate. Singurul moment în care se poate produce frauda, dar la dimensiuni mici este când se numără voturile. Dacă în secția de votare va fi o cameră de luat vederi, nu se va mai putea fura nici acolo. Dacă avem în fiecare clasă în care dau copiii bacalaureatul am putea să avem cu ușurință și la alegeri, pentru că acele camere sunt în școli, secțiile de votare sunt în școli.. Deci dacă se pune cameră avem șansa să fie un număr corect”, a conchis Băsescu.

Băsescu mai spune că Laura Codruța Kovesi nu ar avea șanse să câștige alegerile prezidențiale din partea USR-PLUS și, în opinia sa, nici va intra în cursa pentru Cotroceni.