Operațiune de salvare de urgență în Marea Norvegiei, unde o navă de croazieră cu peste 1.300 de oameni la bord, a avut probleme cu motorul și plutea în derivă.

Vapor croazieraFoto: Hotnews

Echipajele de salvare au intervenit toată noaptea pentru a-i aduce la țărm pe toți pasagerii.

Cinci elicoptere și câteva vase au participat la operațiunea de evacuare.

La bordul navei de croazieră Viking Sky se aflau 1.373 persone (915 pasageri şi 458 de membri ai echipajului), informează dpa, citând surse oficiale. Poliţia din provincia norvegiană More og Romsdal a afirmat că Viking Sky a trimis sâmbătă după-amiaza un semnal de pericol. Postul de televiziune NRK a transmis imagini cu nava care se clătina în bătaia valurilor, nu departe de o întindere stâncoasă a coastei norvegiene cunoscută sub denumirea de Hustadvika.

Operaţiunea de salvare a întâmpinat obstacole în momentul în care navă cargo Hagland Captain, care se apropia pentru a acorda ajutor vasului Viking Sky a avut, de asemenea, probleme cu motorul, blocându-se în aceeaşi zonă ca nava de croazieră. Două elicoptere au fost redirecţionate spre cargo pentru a-i evacua pe cei nouă membri ai echipajului, conform informaţiilor apărute în presa norvegiană.

Potrivit media locale, vasul naviga pe ruta Tromso (nord) - Stavanger (sud-vest).