Antonio Lopez, secretarul general al Partidului Popularilor Europeni, a spus la Digi24 că România mai îndeplinește un singur criteriu pentru aderarea la spațiul Schengen. El a precizat că guvernul de la București nu își face temele și sunt înregistrate regrese, inclusiv în privința statului de drept și a independenței justiției, ceea ce este foarte îngrijorător.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat în legătură cu statul de drept și independența justiției, Lopez spune că a văzut toate analizele Comisiei Europene, la care se adaugă rezoluția Parlamentului European.

”Acest guvern nu numai că nu-și face temele, ci merge înapoi. Schengen: acum doi ani, înainte ca acest partid să ajungă la putere, trei dintre cele cinci criterii au fost îndeplinite. Astăzi este doar unul. Guvernul nu avansează, ci merge înapoi. Acest lucru este foarte îngrijorător. În cazul euro este exact același lucru. Ei s-au întors în negocierile cu Uniunea Europeană și, în loc să fie mai apropiați, România se îndepărtează din cauza acestui guvern. Ce pot face? Problema este că văd, în ceea ce privește statul de drept și independența judecătorească, comentariile Comisiei Europene sunt îngrijorătoare”, a spus Lopez.