Un bărbat de 30 de ani din judeţul Harghita a fost atacat şi ucis vineri de un urs, în zona localităţii Crişeni, scrie Mediafax. Președintele Consiliului Județean Harghita a declarat că pentru acest urs se solicitase acordul de a fi ucis, care a fost însă refuzat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a fost anunţat de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de Facebook. Acesta a spus că tânărul a fost rănit de urs în timp ce se afla în pădure, împreună cu doi vecini.

”Victima împreună cu doi vecini s-a dus după pământ. Acesta a intrat in pădure pentru câteva momente, vecinii l-au strigat, l-au așteptat, însă nu a apărut. S-au dus după el, și l-au găsit căzut la pământ, sângerând puternic în zona pieptului. Au chemat salvarea”, a scris președintele CJ Harghita.

De asemenea, el a anunțat că bărbatul a murit în timp ce era transportat cu salvarea la spital.

”Este inacceptabil că a fost un atac și, din păcate, după câteva ore victima a murit în ambulanță. S-a solicitat anul trecut ca acest urs să fie extras, dar Ministerului Mediului a refuzat. Mă întreb a cui este responsabilitatea pentru această situație. Nu e bine că la București nu se vede ce se întâmplă în județul Harghita, nu e bine că aici viața oamenilor este în pericol! Și de ce ne temeam în ultimii ani, din păcate astăzi s-a întâmplat”, a declarat Borboly Csaba.

Tânărul era tatăl a doi copii care acum au rămas în grija bunicii, mama lor fiind plecată de patru ani, în străinătate.