Liderul grupului PPE Manfred Weber îi cere prim-vicepreședintelui Comisiei Europene și candidat al socialiștilor europeni pentru funcția de președinte al Comisiei să ia măsuri de sancționare a PSD, așa cum popularii europeni au procedat recent cu partidul condus de premierul Ungariei Viktor Orban.

Manfred WeberFoto: Facebook - Manfred Weber

În contextul în care PPE a decis suspendarea Fidesz, Manfred Weber i-a invitat pe social-democrații europeni și pe candidatul lor să procedeze la fel în ceea ce privește partidele din grupul lor politic care prezintă probleme, scrie AFP.

”Văd că el (Timmermans n.red) nu ridică niciun deget în ceea ce îi privește pe social-democrații din România care sunt pe punctul de a legaliza parțial corupția”, a spus Weber, care, la rândul său, este candidatul PPE la președinția Comisiei Europene.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat publicației germane Süddeutsche Zeitung, liderul grupului PPE i-a calificat pe politicienii de extrema- dreapta ca fiind ”cretini„, nominalizându-o în context pe Marine Le Pen.