Ion Cristoiu este audiat joi, la Secția Specială de Anchetă a magistraților în dosarul în care este cercetată Kovesi, după ce jurnalistul ar fi văzut, în timpul unui interviu cu Sebastian Ghiță, realizat în Serbia, o fotografie care ar demonstra relația apropiată dintre fosta șefă DNA și Ghiță, transmite Mediafax.

Ion Cristoiu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Jurnalistul Ion Cristoiu a susținut că fotografia o arată pe Laura Codruța Kovesi într-un selfie, alături de mama lui Sebastian Ghiță și fosta soție a acestuia. Fotografia ar fi realizată într-o cramă, în fața unor butoaie.

Întrebat înainte să intre la audieri, jurnalistul a spus, pentru Mediafax: “Este greu să pătrunzi în mintea procurorilor cred că și Shakespeare ar eșua când vorbim de procurori, presupun că sunt chemat ca martor pentru a confirma că poza pusă la dosar de către Sebastian Ghiță, împreună cu denunțul este cea care mi s-a arătat de Ghiță. Probabil că mulți se vor întreba de ce mai este nevoie de Ion Cristoiu câtă vreme fotografia este la dosar. Repet- încercând să fiu un Shakespeare- presupun că procurorii Secției vor să vadă dacă fotografia la care m-am referit eu public și am invocat-o în timpul interviului este cea de la dosar. Asta deoarece – presupun- după interviu, Codruța Kovesi a susținut că nu există așa ceva. Una dintre acuzațiile de la dosar este de mărturie mincinoasă, desigur în altă împrejurare, dar dacă din descrierea pozei, făcută de mine, rezultă că e de la dosar, (nu știi ce e a dosar, dacă e aceeași fotografie), atunci procurorii pot trage concluzia că în mod public fosta șefă a DNA a mințit”, a declarat Ion Cristoiu.

Antena 3 și România TV au difuzat anul trecut un interviu realizat de Cristoiu cu Ghiță în Serbia, imaginea cu Kovesi fiind menționată în discuții, cei doi evitând însă să o arate.

In prima parte a interviului, Sebastian Ghiţă a susținut că are o fotografie cu Laura Codruţa Kovesi la o petrecere la el acasă, arătându-i telefonul mobil lui Cristoiu, fără însă să prezinte prezumtiva imagine și la camera de filmat. În partea a doua a interviului, Sebastian Ghiţă a spus că, de fapt, presupusa poza ar fi de fapt un cadru dintr-un filmuleţ, fără să arate însă nici atunci înregistrarea la camere.