Ministrul Tudorel Toader este în concediu începând de astăzi și până marți, a anunțat Ministerul Justiției. Mâine erau programate interviurile candidaților din partea României pentru Parchetul European, amânate însă cu o zi în urmă, "pentru o dată ulterioară". De asemenea, deși a scăpat de moțiunea împotriva sa, Tudorel Toader ar fi vizat de remaniere, în condițiile în care social-democrații sunt tot mai nemulțumiți că acesta nu a promovat ordonanțele de urgență cerute de PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Justiției a anunțat pe site, în această dimineață, că Tudorel Toader este în concediu în zilele de joi, vineri și luni, 25 martie.

Reprezentanții Ministerului Justiției au anunțat, pe site, că Tudorel Toader este în concediu în zilele de joi, 21 martie 2019, vineri, 22 martie 2019 și luni, 25 martie 2019.

Mâine erau programate interviurile candidaților din partea României pentru Parchetul European, iar miercuri Ministerul Justiției a anunțat că acestea au fost reprogramate "la o dată ulterioară ce urmează a fi anunțată". Anunțul a fost făcut în contextul în care senatorul PSD Șerban Nicolae declara că aderarea României la Parchetul european "nu are acoperire constituțională" și "ne-am cam grăbit". La momentul adoptării Ordonanței de Urgență în baza căreia Ministerul Justiției a declanșat procedura de selecție a candidaților români pentru funcția de procuror european, Tudorel Toader susținea că OUG se justifică prin termenul scurt - 31 martie - până la care România trebuie să trimită propunerile la Bruxelles.

Miercuri, Camera Deputaților a respins moțiunea simplă prin care partidele de opoziție cereau demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 126 de voturi ”pentru”, 148 ”împotrivă” și două abțineri.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, după votul la moțiune, că nu i-a trecut supărarea pe Tudorel Toader și că este în continuare nemulțumit de activitatea acestuia. "Bineînțeles că sunt în continuare nemulțumit. Nemulțumirea este legată de activitatea lui Tudorel Toader și nu mi-a trecut, dar asta nu înseamnă că am votat o moțiune inițiată de opoziție, în care erau foarte multe critici cu care nu sunt de acord. Eu cer în continuare ca Tudorel Toader să vină în perioada următoare cu măsuri legislative normale", a afirmat Iordache. El a spus că PSD așteaptă termenul dat de partid, respectiv sfârșitul acestei săptămâni, până la care Toader să vină cu ordonanțele de urgență pe justiție.

De altfel, potrivit unor surse social-democrate, PSD ia în calcul să facă o remaniere înainte de europarlamentare, iar miza cea mare este schimbarea din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader.Social-democrații sunt extrem de nemulțumiți de ministrul Justiției și pun presiune pe acesta să dea Ordonanțele de Urgență privind Codurile penale, completurile de cinci și protocoalele.