Lucrările la centura Bacăului, inaugurate cu tam-tam de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în ziua protestului #sîeu, pe 15 martie, se opresc pentru o săptămână. Anunțul a fost făcut de Compania de Autostrăzi(CNAIR) care precizează că antreprenorul a anunțat că muncitorii intră în săptămâna liberă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Antreprenorul Spedition UMB a informat CNAIR că începând de joi, 21.03.2019, lucrările pe șantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marți, 26.03.2019, motivul fiind faptul că muncitorii antreprenorului sunt în săptămâna liberă. De marți, 26.03.2019, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 07:00. Precizăm că în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv”, se arată în comunicatul CNAIR.

Partidul Social Democrat postat pe Facebook, chiar în ziua protestului de 15 minute „#Șîeu - România Vrea Autostrăzi” un mesaj în care anunța triumfal ”Autostrada Moldovei începe azi!”.Mesajul făcea referire la vizita ministrului Transporturilor pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău. În realitate, lucrările pe centura Bacăului - care conține și 16 km din Autostrada A7 - au început cu o săptămână înainte, pe 8 martie. Proiectul este unul pe care autoritățile se chinuie să-l pornească încă din 2007!