Deputații au aprobat miercuri începerea unei anchete privind activitatea TAROM în perioada 2007-2018. Verificările vor fi făcute de către deputaţii din Comisia pentru transporturi și vor viza, între altele, modalitatea de înstrăinare a două aeronave în anul 2018.

Avion TAROMFoto: Stirile ProTV

Comisia de anchetă va verifica statutul companiei, cadrul legislativ în care îşi desfăşoară activitatea, hotărârile AGA cu privire la execuţia bugetară, contractul cadru sau contractele speciale cu privire la relaţiile comerciale de furnizare de utilităţi şi servicii ale TAROM, modul în care managementul şi-a îndeplinit obligaţiile, structura flotei și modalitatea de înstrăinare a două aeronave în anul 2018. Acestora li se adaugă structura de personal, organigrama, modificarea acestora în raport cu necesitatea forţei de muncă angajată, precum şi litigiile cu angajaţii, planul de investiţii, execuţie, proiecte anuale şi multianuale. Comisia mai are în vedere şi rapoartele de analiză privind întârzierile şi frecvenţa situaţiilor de reţinere a aeronavelor la sol şi a modului de efectuare a achiziţiilor.

Proiectul de hotărâre privind încuviinţarea anchetei Comisiei pentru transporturi şi infrastructură privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA a fost aprobată de plenul Camerei cu 278 voturi "pentru" şi o abţinere.