Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu îl ironizează pe președintele Klaus Iohannis legat de intenția acestuia de a organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, ea spunând că îl lasă "să șadă și să cugete liniștit, așa cum cugetă dumnealui de fiecare dată". Vasilescu mai spune că deocamdată PSD nu are ce să comenteze, așteptând ca Iohannis "să fie în sfârșit bărbat hotărât, să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum".

Lia Olguta VasilescuFoto: HotNews.ro, EurActiv.ro

"Eu zic să-l lăsăm pe președinte să șadă și să cugete liniștit, așa cum cugetă dumnealui de fiecare dată. Nu avem ce să comentăm deocamdată pentru că, așa cum v-am spus și dumneavoastră aproape hotărât, așteptăm să fie în sfârșit bărbat hotărât, să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum și abia atunci vom comenta. Deocamdată nu avem ce să comentăm pentru că e lansată în spațiul public încă o temă parazitară de dezbatere(...) Deocamdată nu avem niciun fel de comentariu pentru cugetarea președintelui. Haideți să vedem întâi despre ce este vorba, care este tema și comentăm", a declarat Lia Olguța Vasilescu, citată de Mediafax.

Întrebată dacă PSD ar fi afectat de organizarea referendumului, ea a răspuns că "absolut deloc", întrebând, de asemenea, "de ce ne-ar încurca?".

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și că alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.