PSD anunță, pe Facebook, că se lucrează susținut la construirea celor două noi "stadioane magnifice" - Giulești și Ghencea, care "vor permite românilor - sportivi ori susținători - să se bucure de facilități superioare, la fel ca în cele mai avansate țări din UE".

HotNews.roFoto: Hotnews

”Euro 2020 – suntem gata de acțiune! Se lucrează susținut la construcția celor două noi stadioane magnifice – Giulești și Ghencea. Cu spații largi de joacă, facilități de antrenament de top, scaune optimizate pentru spectatori și multe altele. Aceste stadioane vor permite românilor – sportivi ori susținători - să se bucure de facilități superioare, la fel ca în cele mai avansate țări din UE”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații susțin că este "un semnal de încredere dat viitorilor sportivi ai României".

Construirea stadionului Steaua București va începe propriu-zis în aproximativ o lună și jumătate, a anunțat, marți, Cristian Erbașu, directorul firmei de construcție care se ocupă de execuția lucrării, precizând că stadiul lucrărilor a ajuns acum la 8%, potrivit Mediafax.

Conform proiectului prezentat de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), capacitatea stadionului Steaua Bucureşti va permite intrarea unui număr de 31.254 de spectatori, iar valoarea lucrărilor de reabilitare a arenei se ridică la suma de 64,5 milioane euro cu TVA. Stadionul Steaua va beneficia de o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant şi un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Arena va mai include spaţii VIP cu loje şi locuri de parcare, o sală de forţă şi recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului şi spaţii tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă şi sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea şi o sală de conferinţe.

Stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu" va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA. Arena va avea o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri cu o lăţime de 68 de metri, gazon natural ranforsat sintetic, tot aici se va putea găsi o pistă de atletism pentru antrenament, o sală de sport dotată și spaţii de cazare pentru sportivi.