Primul restaurant subacvatic din Europa se deschide miercuri în Norvegia, peste 7.000 de clienţi având deja rezervări pentru a lua masa printre peşti, relatează Reuters, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Restaurantul, denumit "Under", care înseamnă şi "minune" în limba norvegiană, se prezintă sub forma unui tub mare de beton parţial scufundat în Marea Nordului, în sudul Norvegiei.

El a fost proiectat de firma de arhitectură norvegiană Snoehetta, care a creat şi clădirea Operei din Oslo şi Muzeul Memorial 11 septembrie din New York.

Iniţial, intrarea în restaurantul Under dă senzaţia accesului într-o saună, cu scânduri de lemn care acoperă secţiunea superioară, însă coborârea pe scările ce măsoară opt metri lungime te conduce într-o zonă de luat masa cu o capacitate de 40 de persoane şi o fereastră transparentă gigantică spre ocean.

Fondatorul Snoehetta, Traedal Thorsen, a declarat că această construcţie este concepută pentru a rezista la condiţii meteo extrem de vitrege şi a face faţă la ceea ce el a numit "valul secolului".

O masă completă cu 18 feluri pe bază de ingrediente locale şi fructe de mare poate costa până la 3.700 de coroane (430 de dolari) de persoană, cu băuturile incluse.