Un profesor de sport de la școala generală din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu executare, după ce a lovit, în timpul orelor, doi elevi, în condițiile în care unul îl atinsese cu mingea. Sentința poate fi atacată, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sentința nu este definitivă, însă până la o decizie finală profesorul este obligat la muncă în folosul comunității timp de 30 de zile.

Un profesor de sport de la şcoala din localitatea bistriţeană Şanţ, trimis în judecată pentru purtare abuzivă după ce a lovit doi elevi, o fată și un băiat, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul, a fost condamnat, marți, de Judecătoria Năsăud la 4 luni de închisoare cu executare, profesorul mai fiind implicat și în alte incidente similare.

Sentința Judecătoriei Năsăud nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de professor.

Judecătorii au stabilit ca profesorul să execute 4 luni de închisoare după ce a lovit doi elevi în timpul orelor de curs. Până la o decizie finală în acest caz, profesorul se află sub supraveghere, fiind obligat de instanță să presteze în această perioadă 30 de zile de muncă în folosul comunității.

Instanța a stabilit și ca bărbatul să plătească 2.500 lei ca despăgubiri civile, reprezentând daune morale pentru fata lovită, care s-a constituit parte civilă în acest dosar, și 1.500 cheltuieli de judecată.

Profesorul este acuzat că, în martie 2017, a lovit în timpul orelor doi elevi. Bărbatul nu era la primul incident de acest fel și a fost sancționat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanța a obligat Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud să îl reangajeze pe profesor.

„Profesorul de sport a lovit cu palma peste faţă mai întâi un elev de clasa a VI-a, care îl atinse cu mingea în timpul orei. Copilul s-a plâns dirigintelui, care s-a adresat Consiliului de Administraţie al şcolii. Pe când se discuta situaţia în consiliu, profesorul a mai lovit şi un al doilea elev, de data aceasta de clasa a V-a, cu pumnul. Aşadar, într-o singură zi a agresat doi elevi, ceea ce este inadmisibil din punctul meu de vedere", declara, la vremea respectivă, inspectorul de educaţie fizică şi sport de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Leonida Ilieşiu.