Sistemul Ro-Alert a fost folosit pentru avertizarea localnicilor din Sfântu Gheorghe că un urs a fost văzut în zona ștrandului municipal, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al județului Covasna, miercuri dimineață ISU a transmis un mesaj de avertizare folosind sistemul Ro-Alert privind prezența unui urs în orașul Sfântu Gheorghe.

„Atenție! Urs observat în zona Lunca Oltului! Evitați zona! Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mihai Viteazul al județului Covasna”, este mesajul transmis.

La rândul lor, jandarmii covăsneni au declarat că ursul a fost văzut noaptea, în zona ștrandului municipal.

„Jandarmeria Covasna a direcționat imediat echipa de intervenție pentru preveni contactul animalului sălbatic cu oamenii și au fost anunțate Garda de mediu si A.J.V.P.S., pentru a tranchiliza și reda animalul mediului natural. La vederea autospecialei, ursul s- a retras în habitatul natural. Jandarmii monitorizează în continuare zona, fiind pregătiți să intervină în cazul în care ursul își va face din nou apariția”, au anunțat jandarmii.