UPDATE Piața Victoriei, blocată de transportatori cu sute de taximetre și autocare / Ei cer combaterea transportului ilegal de persoane / Ce restricții de circulație au impus polițiștii

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 20 martie 2019, 8:03 Actualitate | Esenţial


taximetristi
Foto: Hotnews
Zeci de taximetre, autocare şi microbuze din mai multe judeţe au blocat miercuri dimineaţă cea mai mare parte din Piaţa Victoriei, într-un protest organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT). Transportatorii sunt nemulţumiţi de întârzierea emiterii ordonanţelor de urgenţă promise de Guvern în domeniul transportului de pasageri.

UPDATE 12.11 Protestul s-a încheiat

UPDATE 11.16 - O delegație a transportatorilor a intrat la Guvern pentru negocieri cu ministrul Transporturilor

O delegație a Federaţiei Operatorilor România de Transport (FORT) a intrat la Guvern pentru a discuta cu ministrul Transportatorilor, Răzvan Cuc.

Sindicaliștii spun că au "angajamentul concret" al ministrului Transporturilor, cu care s-au mai întâlnit în acestă dimineață, că în următoarea ședință a Guvernului va fi adoptată una dintre ordonanțele de urgență cerute.

"Intrăm să vedem ultima formă a actelor normative a celor două ordonanțe să ne asigurăm că lucrurile sunt pe calea cea dreaptă. Avem angajamentul concret că în prima ședință de guvern de săptămâna viitoare prima ordonanță va pleca către Monitorul Oficial, cea care elimină sintagma "în mod repetat" și care prelungește programul inter-județean, respectiv trece la autoritatea rutieră române componenta de rent-a-car din sectorul nostru de activitate. Am vrut să vedem un prim pas și am solicitat eliminarea calendarului atribuirii programului interjudețean, ceea ce s-a întâmplat fix la ora 10:00 așa cum am stabilit cu domnul ministru de la autoritatea rutieră de pe pagina de internet a autorității. Avem această confirmare deja. Este clar că suntem pe drumul cel bun și este clar că vom pleca de aici cu problema rezolvată urmând să vedem exact forma finală a actelor normative și să ne asigurăm că sunt cum trebuie", a declarat președintele Federaţiei Operatorilor România de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Peste o mie de transportatori, potrivit organizatorilor, protestează la această oră în Piața Victoriei, față de blocarea pe circuitul de avizare a ordonanţelor din domeniul transporturilor de pasageri.

UPDATE 9.30 - În Piața Victoriei sunt deja sute de autoturisme și autocare.

UPDATE 9.00 - În fața Guvernului sunt zeci de taximetre, autocare și microbuze venite din mai multe județe. Șoferii au afișe pe care scrie "Protest".


Protestul este organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), care solicită Guvernului să rezolve problemele pieței de transport pasageri, pentru a combate transportul ilicit de persoane, dar şi prelungirea programelor interjudeţean si judeţene de transport pasageri.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de întârzierea emiterii ordonanţelor de urgenţă promise de Guvern în domeniul transporturilor de pasageri. Potrivit FORT, în ultimele două săptămâni, ordonanţele de urgenţă sunt blocate pe "circuitul de avizare" din Guvern.

Federaţia Operatorilor Români de Transport "consideră că sectorul de activitate în cauză nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri", după cum se precizează în comunicatul transmis de FORT.

Federaţia critică Guvernul pentru întârzierea modificării legislaţiei din domeniul transporturilor.

"Solicitările membrilor FORT sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar", acuză Federaţia Operatorilor Români de Transport.

FORT solicită Guvernului "eliminarea sintagmei 'în mod repetat' din Legea taximetriei, pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane, şi prelungirea programelor interjudeţean şi judeţene de transport pasageri".

"Orice altă completare adusă acestor două modificări esenţiale nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifica legea, pentru acoperirea unor ilegalităţi sau situaţii litigioase", avertizează Federaţia Operatorilor Români de Transport.

Restricții de circulație

În zonă este restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Polițiștii recomandă ca rute alternative: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești și Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

Restricțiile sunt în vigoare până la ora 15.00.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7035 vizualizari

 • +50 (52 voturi)    
  Nu avem nici o masina libera (Miercuri, 20 martie 2019, 8:35)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Acest raspuns il primesc ori de cât ori cer un taxi de la firmele specializate. Numeroase telefoane, refuzul cursei, lipsa aparate de taxare, fără posibillitate de plata cu card, masini vechi, murdare, manele etc etc. Acst proetst este pentru a SE CONTINUA o stare de lucruri INACCEPTABILA, servicii de PROASTA CALITATE si nesimtire. ESTE UN PROTEST IMPOTRIVA LOGICII SI A MODERNIZARII serviciilor de transport persoane.
  • +34 (36 voturi)    
   niste hoti (Miercuri, 20 martie 2019, 8:58)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   care stiu ca nu pot sa se opreasca din furat, dar vor ca sa-i interzica pe ceilalti!
   • +18 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 11:02)

    [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   • -17 (21 voturi)    
    Hotnews vă place ce s-a creat? (Miercuri, 20 martie 2019, 11:29)

    Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    O serie de comentarii total împotrivă care clar sunt greşite în parte sau mare parte.

    1. Cei de la UBER, Lift, care nu au licenţă de la Primărie FAC evaziune fiscală sau operează fără licenţă creând şi o concurenţă neloială celorlaţi care au toate avizele şi licenţele plătite, luate, avizate!!

    Cei de la taxi autorizaţi au ITP mai des, au autorizãrii plătite, au asigurarea altfel, etc etc

    Cei de la like uber nu deloc sau unii în parte.


    2. Faptul că taxiurile sunt murdare sau nu dau rest NU ARE NICIO LEGĂTURĂ cu punctul 1 şi nu înseamnă dacă unii greşesc că ceilalţi trebuie să li se permită încălcarea legii

    3. Da, ar trebui impusă obligatorie plata cu cardul fără bacşiş la absolut toate taxiurile şi deci fiscalizarea obligatorie a oricărei curse ale taxiurilor

    4. Trebuie CLAR eliminată sintagma "repetat " din lege pentru că este o aberaţie, nu poate fi practic pusă legea în aplicare.

    5. Hai să nu mai generalizam şi să jignim persoane doar pentru că viaţa asta le-a oferit ca şansă !!
    Credeţi că nu doreau o altă meserie dacă aveau facultate plus master?? Nu e vina lor pentru ceea ce sunt şoferii şi chiar dacă sunt, nu este treaba noastră să îi judecăm.

    Bine?
    • +8 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 12:09)

     [anonim] i-a raspuns lui Ed___

    • +8 (10 voturi)    
     aberezi (Miercuri, 20 martie 2019, 12:19)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

     orice forma de MONOPOL si CASTA este impotriva progresului. este aberant ca eu sa nu pot deveni taximetrist maine daca vreau sa devin, este limitarea dreptului meu la munca. intelegi asta? firmele astea de taximterie au pus mana pe niste licente (o resursa limitata artificial) si acum sunt suparati ca nu pot beneficia de monopolul obtinut (prin coruptie) de la primarie.
     orcine trebuie sa poata practica meseria de taximetrist, daca da niste examene si trece de anumite conditii, evident, dar nu conditionat de o licenta de taximetrie.
     Ai zis ca UBER face evaziune. MINTI. Uber plateste taxe cacalau la stat, mai multe decat platesc multe firme de taximetrie.
     2. Faptul ca taxiurile sunt murdare este din cauza ca astia au monopol si nu sunt speriati de concurenta. Treuie permisa concurenta.
     3. de acord, asta e singurul arugment normal pe care l-ai avut.
     4. ba da, repetat trebuie sa ramana, daca eu iau maine pe unu in masina sunt infractor?
     5. nu generalizam si nu, oamenilor astora nu poti zice ca nu le-a oferit viata vreo sansa, se complac in mizierie. exista multi oameni care s-au nascut in saracie si au ajuns foarte bine. nu vreau sa permit unor taximetristi nesimtiti sa isi bata joc de banii mei pe ideea ca "saracul de el, are viata grea".
     • +1 (3 voturi)    
      Este tocmai ce spuneam (Miercuri, 20 martie 2019, 19:45)

      Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

      O gloată revoltată care doreşte să URASCĂ fără să mai asculte argumente sau să mai raționare
      Ci doar să îşi aleagă numai o serie de argumente in suită, care convin şi s ignora pur şi simplu cele care sunt contrare ideii fixe dorite


      Îmi este silă de votanţii fără creier pro PSD dar îmi este silă şi de voi care toţi la unison sunteţi contra dar uniţi pe URĂ !

      Idiferent ce veţi spune, punctele enumerate (de mine, în comentariul anterior) reprezintă realităţi indubitabile.

      V-aş putea da exemple... Franţa... dar este inutil cu gloata care urăşte nu gândeşte.
    • +5 (7 voturi)    
     legea trebuie schimbata (Miercuri, 20 martie 2019, 12:35)

     t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

     Dar nu asa cum cereti voi.
     Pur si simplu eliminata acea licenta, doar o autorizare care sa verifice conditiile tehnice si legale (masina corespunde, soferul are permisul corespunzator, eventual cursuri).
     Nu vad motivul pentru care Uber ar trebui pur si simplu interzis. Doar ar trebui sa plateasca aceleasi taxe. Atunci am vedea daca faceti fata concurentei unui serviciu de taximetrie de generatie noua.
    • +7 (11 voturi)    
     Ce spui tu (Miercuri, 20 martie 2019, 12:38)

     CipCC [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

     Pe mine nu ma intereseaza de taxele pe care trebuie sa le platiti voi. Daca cei de la Uber fac evaziune ( desi nu cred )sau nu au avize trebuie sa le ia.
     Problema taximetristilor este alta!
     Ei nu vor ca aceasta metoda alternativa sa existe!
     Ei vor sa pastreze aceleasi servicii mizerabile si sa se comporte la fel ca pana acum, refuzand cursa!
     Ei nu vor sa se schimbe dar vor in schimb ca altii care au servicii ireprosabile sa fie eliminati!
     Tipic romanesc!
     Trebuie sa intelegeti ca aceste servicii sunt pentru oameni si oamenii prefera Uber! De ce? Pentru ca au masini curate, multi sunt oameni educati si mai ales spalati!
     • +5 (7 voturi)    
      Corect (Miercuri, 20 martie 2019, 13:58)

      narcislb [utilizator] i-a raspuns lui CipCC

      Corect si bine punctat.Evul intunecat inca bantuie prin mintile unora.
 • +40 (46 voturi)    
  Uber-ul sa va manance! (Miercuri, 20 martie 2019, 8:51)

  MitikaP [utilizator]

  Va vor ajunge din urma blestemele a mii de parinti si copii care intarzie dimineata la scoala din cauza protestelor voastre inutile!
  Veti fi asemenea birjarilor din secolul trecut, o meserie disparuta, de expus la muzeu: soferul de taxi transpirat, cu burta, maieu si ghiul, cu tigara mereu in coltul gurii...
  • -21 (27 voturi)    
   Sa creasca numarul de taxiuri (Miercuri, 20 martie 2019, 10:36)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui MitikaP

   Daca nu sunt suficiente masini ar trebui suplimentat numarul de autorizatii.
   In acest fel copii vor fi fericiti si vor avea cu ce sa ajunga la scoala.
 • +32 (34 voturi)    
  scarbelor (Miercuri, 20 martie 2019, 8:58)

  liviu_ [utilizator]

  vreti sa eliminati cu ajutorul hotilor sin parlament concurenta...

  dar un ITP pe bune facem si noi?!
  la paiu ca daca vin niste echipe rar la protestu ala 3/4 din masini nu mai pleaca de acolo!

  voi vreti respectarea legii cand voi sunteti cei ce o incalcati!
  una peste alta japoneza a fost omorata de un taximetrixt, NU un uberist, accidentele soldate cu morti (imi amintesc de un taxi rasturnat acu 1-2 ani) a fost taxi,m nu uber etc!!!

  total de acord, interzicem uber... dar la PRIMA abatere de ITP aiurea sau "nu merg acolo sefu" sau "50 de lei sefu" RETRASA licenta de taxi + amenda la firma de taxi de care apartine!
  va convine asa?!
  pai daca e lege sa se aplice nene!
 • +25 (25 voturi)    
  Este legal acest protest? (Miercuri, 20 martie 2019, 9:44)

  Andres [utilizator]

  Ma intreb daca au primit aprobare de la Primarie pentru acest protest...Ahhh.ma scuzati, e vorba de niste analfabeti ghiolbani, eventual fosti puscariasi. Ei nu au nevoie de aprobare, sunt oamenii de elita ai tarii. Ne incanta zilnic cu manele, injurii, claxoane in trafic.
  Pun pariu ca peste jumatate din ei nu stiu sa scrie si sa citeasca si nu au carnet. Sper sa dispara de tot. Sa moara de foame!!!!
  • +21 (21 voturi)    
   Nu trebuie aprobare (Miercuri, 20 martie 2019, 10:48)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Andres

   ... ca sunt rablele firmelor clientelei psd din Voluntir care protesteaza si cer sa ne intoarcem in secolul trecut. Alea care cica functioneaza conform legii cu nitse rabl de ti-e teama sa te urci in ele, asat atunci când binevoiesc sa ia comenzi. Pt curse sub 30 de lei, nu te servesc, oricum.
 • +28 (28 voturi)    
  deci (Miercuri, 20 martie 2019, 10:06)

  liviu_ [utilizator]

  fac miting ca sa fie interzisi?!
  nu dealta dar 4/5 taxiuri nu ar lua itpu pe bune!
 • +22 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 10:12)

  [anonim]

 • +36 (36 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 20 martie 2019, 10:32)

  qwerasdf [anonim]

 • +16 (16 voturi)    
  Idee de spargere protest taximetristi (Miercuri, 20 martie 2019, 12:02)

  Carcalete [utilizator]

  Data viitoare sa vina si RAR-ul prin Piata Victoriei ...
 • +6 (6 voturi)    
  Multi taximetristi activeaza ilegal (Miercuri, 20 martie 2019, 12:43)

  Ecce_Homo [utilizator]

  Inteleg ca fac protest impotriva lor insisi :D Multi fac evaziune, nu au itp-ul, nu au licenta sau au licenta pentru alte localitati, nu au tarif la vedere, negociaza tariful, o ard mereu ocupati.
  Am avut zeci de experiente nasoale cu taximetristii din Bucuresti, de la a plati mai mult, la a ma duce pe alt traseu fara sa intrebe, la a ma da jos din masina aproape in mers cand i-am zis sa opreasca daca nu pune aparatul. Norocul meu la faza cu datul din masina e ca l-am pus sa opreasca langa o masina de politie.
  Sunt cativa ok dar din pacate sunt acoperiti de ghertoii jegosi care inca fumeaza in masina si se urca pe biciclisti cu masina sau le deschid usile in fata.
  E nevoie de alternativa. Dar ghertoii nu vor intelege de ce clientii simt nevoia sa ii inlocuiasca cu un alt serviciu. Lor li se va parea mereu o nedreptate.
 • +5 (5 voturi)    
  ... (Miercuri, 20 martie 2019, 12:47)

  Sarmis [utilizator]

  Dar ce ar fi sa iasa in strada si:

  - Pasagerii curselor de maxi taxi care stau inghesuiti ca si crevetii.
  - Clientii taximetristilor nesimtiti din Bucuresti care se si supara daca nu vii singur gata de jumulit.
  - Pasagerii RATB care n-au vazut in viata lor cum arata un transport civilizat dupa program.

  Hai sa vedem....care sunt mai multi?
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 12:50)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  . (Miercuri, 20 martie 2019, 13:40)

  Ingwar [utilizator]

  taxistii platesc banii in buzunarul PSD-ului care stringe bani pentru viitoarea campanie electorala, Uber platesc timpozite la stat si contribue la dezvoltarea tarii.
 • +6 (6 voturi)    
  Lasati piata libera (Miercuri, 20 martie 2019, 13:46)

  Coco Whistle [utilizator]

  Ptr ca serviciile trebuiesc gindite prin perspectiva consumatorului. Statul isi va incase partea oricum prin diversificare. Oricum cred ca este mai serioasa contabilitatea uber decit A mafiotilor din taxiuri iar pretul cred ca emai convenabil deci iar avantajul consumatorului.
 • +6 (6 voturi)    
  Cine le aproba acestor specimene protestele? (Miercuri, 20 martie 2019, 13:56)

  narcislb [utilizator]

  Bai corupti corupti dar cine le acorda autorizatie pentru a bloca un oras.Daca domnii taximetristi doresc clienti sa le ofere conditi nu sa de-a vina pe Uber.
 • -6 (6 voturi)    
  Curios (Miercuri, 20 martie 2019, 16:00)

  Irina25 [utilizator]

  Marii iubitori ai Justitiei nu au nicio problema cu incalcarea legii, cand e in interesul lor...Kapitalisti cu comportament de psd-isti.
 • +1 (1 vot)    
  Adio Taxi (Miercuri, 20 martie 2019, 16:32)

  europeanul2 [utilizator]

  Desfiintati odata taximetria si scapam de focarul asta de coruptie si mizerie sociala! Este inacceptabil ca un nespalat care face o scoala de soferi sa castige mai mult decat un doctor si sa se poarte ca si cum ar fi insusi Dragnea. Taximetria este o forma de umilire pentru oamenii normali. Este o mafie sustinuta politic. Adio Taxi!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by