Premierul Marii Britanii Theresa May îi va scrie, oficial, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru a cere extinderea articolului 50 până la data de 30 iunie, cu posibilitatea unei amânări de doi ani a ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, potrivit Reuters care citează jurnaliști BBC.

Theresa MayFoto: Flickr/ Tiocfaidh ár lá 1916

În condițiile în care Brexit-ul trebuia să aibă loc peste doar 10 zile, purtătorul de cuvânt al Cabinetului May a precizat că aceasta îi va scrie lui Tusk marți sau miercuri pentru a solicita o amânare. Purtătorul de cuvânt nu a dat însă detalii legate de termenul pentru extinderea articolului 50 din Tratatul UE.

Însă, potrivit jurnalistei BBC Laura Kuenssberg, surse guvernamentale au precizat că May îi va scrie astăzi o scrisoare lui Donald Tusk pentru a-i cere extinderea până la 30 iunie, cu posibilitatea unei amânări de doi ani”.

Potrivit jurnalistei, surse participante la discuții spun că nu a existat un consens la ședință, alte surse s-au arătat exasperate de faptul că May ezită să ia o decizie, dorind o scrută amânare a Brexit-ului, perioadă în care ar putea încerca din nou să obțină aprobarea pentru acordul negociat de ea.