Procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de ministrul Justiției a început, marți, la Curtea de Apel din Alba Iulia, cu o amânare, următorul termen fiind 2 aprilie, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că la termenul de judecată de marți Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea apărătorului lui Augustin Lăzar și a dispus amânarea judecării cauzei pentru data de 2 aprilie.

Avocatul lui Augustin Lazăr depusese o cerere de amânare în proces în condițiile în care avea o altă cauză în care îl reprezintă pe procurorul general la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de ministrul justiției urma să se judece marți, la Curtea de Apel din Alba Iulia.

Augustin Lazăr a anunțat luni că își va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României, în contextul organizării, de către Ministerul Justiției, a concursului pentru numirea în această funcție, chiar dacă Tudorel Toader a cerut revocarea lui.

Mandatul lui Lazăr expiră pe 28 aprilie. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, la sfârșitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de Ministrul Justiției se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie 2018. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei.