O cunoscută companie de recrutare de personal o ironizează pe Viorica Dăncilă și guvernul pe tema autostrăzilor, spunând că angajează ”figuranți care să pună umărul la acțiune” pentru construirea de drumuri și poduri în Bacău. Ironia o vizează direct pe Dăncilă care critica luni protestul #șîeu și afirma că problema autostrăzilor nu se poate rezolva decât ”punând umărul la acțiune, nu făcând circ și declarații politice”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Detașăm pentru proiecte de drumuri și poduri în zona Bacău figuranți (la propriu) care să pună umărul la acțiune”, au scris pe Facebook reprezentanții companiei Lugera & Makler Romania.

Partidul Social Democrat a postat vineri, pe Facebook, chiar în ziua protestului de 15 minute „#Șîeu - România Vrea Autostrăzi” un mesaj în care anunță triumfal ”Autostrada Moldovei începe azi!”. Mesajul face referire la vizita ministrului Transporturilor pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău. În realitate, lucrările pe centura Bacăului - care conține și 16 km din Autostrada A7 - au început de o săptămână. Proiectul este unul pe care autoritățile se chinuie să-l pornească încă din 2007.

Premierul Viorica Dăncilă a criticat, luni, la Forumul Industriei Auto, protestul privind construirea de autostrăzi, afirmând că aceasta este o problemă esențială pentru dezvoltarea României, iar oamenii au dreptate să fie supărați, însă lucrurile pot fi rezolvate ”punând umărul la acțiune, nu făcând circ și declarații politice”.

Dăncilă a mai susținut că PSD a fost partidul care a construit cei mai mulți kilometri de autostradă, în timp ce alte guvernări nu au făcut absolut nimic.