O parte a Timișoarei, fără telefonie și internet, după ce primarul Robu a tăiat cablurile

de I.B.     HotNews.ro
Luni, 18 martie 2019, 22:27 Actualitate | Esenţial


Nicolae Robu
Foto: Agerpres
O parte din zona centrală a Timișoarei a rămas, luni seara, fără Internet și semnal la televiziune sau telefonie după ce reprezentanții Primăriei, în frunte cu Nicolae Robu, au tăiat mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi, nemulțumiți că proprietarii lor nu le-au mutat în subteran, potrivit Mediafax.

Operațiunea de tăiere a cablurilor aeriene a fost inițiată de primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Astfel, luni seara, reprezentanți ai Primăriei Timișoara s-au deplasat în zona Podului Mihai Viteazu, aflat în centrul orașului, pentru a reteza mai multe fire deținute de opt operatori de telefonie, televiziune și Internet. Acești furnizori au fost notificați în mai multe rânduri să-și mute cablurile în subteran, însă nu au răspuns solicitărilor făcute de Primăria Timișoara, motiv pentru care s-a luat decizia de a se interveni în forță.

Primarul Timișoarei, prezent la acțiune, a declarat că s-a luat decizia de a se interveni cu „ghilotina”, după ce a observat că proprietarii cablurilor aeriene nu au dorit cu „vorba bună” să le mute în subteran. În urma acestei intervenții, o parte din zona centrală a Timișoarei fără Internet ori semnal la televiziune sau telefonie.

„Am anunțat destul de demult că vine momentul în care declanșăm pur și simplu o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificați, răsnotificați, dar, din păcate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. În această seară am stabilit că vom fi aici și eu și colegii care se ocupă de problemele acestea și vom începe să tăiem cablurile. Au auzit și acum sunt și unii proprietari prezenți aici și își taie singuri cablurile. Nu știu câte persoane vor fi afectate, mie îmi pare foarte rău pentru cetățeni, pentru că ei nu au nicio vină, ei sunt abonați la diverși operatori pentru diverse servicii, de vină sunt furnizorii respectivi, că nu-i respectă pe abonații lor, că dacă i-ar fi respectat, nu ar fi creat această situație. Ei bine, se va face cu ghilotina dacă nu merge cu vorba bună. Vom continua și nu ne vom opri până când nu vom scăpa orașul de cabluri aeriene”, a afirmat Nicolae Robu.

După ce doi muncitori au urcat cu o autoscară pentru a tăia câteva fire, și primarul Timișoarei a dorit să repete operațiunea. Astfel, după ce și-a pus o cască de protecție pe cap și o centură, Nicolae Robu a urcat în nacela unei autoscări. Un trecător i-a strigat primarului că poate va tăia cablul care merge spre sediul municipalității.

„Și dacă merge la Primărie, asta e, sper să nu meargă la Primărie, dar hotărârea este fermă, scăpăm orașul de cabluri aeriene. Nu știu unde merge, noi nu vrem să lăsăm pe nimeni fără Internet, fără televiziune, fără telefonie, nu vrem asta, dar nici nu mai putem tolera ca orașul să fie plin de cabluri aeriene”, a precizat Nicolae Robu înainte de a tăia cablul.

După ce operațiunea a fost dusă la bun cu sfârșit, edilul a spus: „victorie”.

Pe de altă parte, reprezentantul unui operator de telefonie mobilă prezent la fața locului a afirmat că vor fi afectați foarte mulți abonați ca urmare a tăierii cablurilor.

„Foarte mulți oameni vor fi afectați. Unele cabluri care sunt aici sus și au fost tăiate alimentează stațiile de telefonie mobilă, iar acestea nu mai emit semnal pe telefonia mobilă. Nu știu să vă precizez cât timp vor sta abonații fără servicii, poate să fie și luni de zile. Există și cabluri de telefonie mobilă, televiziune, Internet. S-au făcut somații, dar nu se poate de pe azi pe mâine să băgăm cablurile în pământ, nu este așa simplu. Trebuia Primăria să acceseze fonduri europene și să facă canalizație. În cinci ani de zile, rămânea canalizația Primăriei și Primăria câștiga un ban. Nu i-a interesat asta. La Cluj, de exemplu, de ce s-a putut? Aceiași distribuitori care au cablurile pe stâlpi sunt și la Cluj, acolo de ce s-a putut în parteneriat cu primăria să se facă canalizație? S-au încercat discuții cu primăria pe această temă, dar se pare că nu avem cu cine discuta, oameni incompetenți la primărie, ăsta e adevărul. Dacă erau oameni competenți, cablurile erau demult îngropate în pământ”, a declarat Aleksandar Stancovici, reprezentantul unei firme subcontractante a unui operator de telefonie mobilă.

De asemenea, reprezentanul unei firme care oferă servicii de Internet, televiziune și telefonie mobilă a precizat că vor fi afectate aproximativ o mie de persoane juridice din centrul Timișoarei, plus persoane fizice. Reprezentanții Primăriei Timișoara au continuat operațiunea de tăiere a cablurilor aeriene până aproape de Piața Victoriei, pe o porțiune de cel puțin o sută de metri.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26582 vizualizari

 • -15 (49 voturi)    
  asta e dement... (Luni, 18 martie 2019, 22:38)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  asta e dement...
  • +6 (30 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 martie 2019, 22:56)

   [anonim] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   • +5 (15 voturi)    
    persoane juridice nu e totuna cu BIROURI (Marţi, 19 martie 2019, 1:19)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui

    Desi birourile sunt distruse daca le iei internet, inclusiv mobil.
    Inseamna comercianti, restaurante, baruri, hoteluri, poate inclusiv ATM-uri. Deci nici daca vrei nu poti plati un produs, eventual deja consumat.
 • +27 (37 voturi)    
  Adevarul e ca (Luni, 18 martie 2019, 22:38)

  mitg [utilizator]

  Arata ca dracu in Timisoara cablaraiele in comparatie cu Cluj, chiar si multe zone din Bucuresti.
  • +8 (24 voturi)    
   E foarte corect ce-a facut (Marţi, 19 martie 2019, 6:08)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Sunt uimit ca in Timisoara mai exista asa ceva. Credeam ca doar in Bucuresti mai e mizeria asta. Desi , daca stau bine sa ma gandesc in Bucuresti au cam disparut cablurile de cand cu proiectul NetCity.
 • -22 (46 voturi)    
  Catamai boul... (Luni, 18 martie 2019, 22:41)

  Soljenitin [utilizator]

  Asta nu se incadreaza la distrugere?
  Sigur este cel putin contraventie, daca nu chiar infractiune!
  • +12 (26 voturi)    
   Nu chiar (Luni, 18 martie 2019, 22:59)

   teo4ro [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Nu chiar, pentru ca stalpul e al primariei, pe terenul primariei, nu al operatorului. Deci primaria cam poate face ce vrea ea. Problema e ca dupa cum zice si Aleksandar Stancovici, sunt sigur ca nimeni nu a avut nici un fel de sustinere sau solutie din partea primariei. Iar faptul ca exista un exemplu clar, la Cluj, despre cum se pot face lucrurile, demonstreaza ca Robulica e putin cam dement...
  • +14 (26 voturi)    
   Nu e (Marţi, 19 martie 2019, 0:08)

   AdrianBorza [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Nu e distrugere, sunt amplasate ilegal pe stalpii primariei, desfiintarea lor e legala.
   • -4 (22 voturi)    
    Unde scrie ILEGAL? (Marţi, 19 martie 2019, 1:13)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui AdrianBorza

    Amplasarea cablurilor in pamant necesita o gramada de investitii, planificare, aprobari, etc.

    Daca viseaza Robu in somn ca nu e frumos orasul, cablurile alea nu devin brusc ilegale.

    La fel cum nu devine orasul frumos daca Robu se supara pe firme ca nu cotizeaza la partid.
    • -2 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 martie 2019, 6:44)

     [anonim] i-a raspuns lui jorj_bv

   • +1 (5 voturi)    
    nu cred... (Marţi, 19 martie 2019, 12:15)

    Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui AdrianBorza

    nu cred ca se instalau pe stalpi fara avizul scris al proprietarului stalpului.
    Odata instalat, stalpul ramane al cui a fost si inainte, insa cablul respectiv este proprietatea operatorului sau a firmei care a cablat, de asta zic ca s-ar incadra la distrugere.
 • +9 (19 voturi)    
  Nici nu stii ce sa crezi (Luni, 18 martie 2019, 23:09)

  Gicone [utilizator]

  Nu imi place Robu. Dar nici sa vad orasul de parc-ar fi din Asia sau Africa sau America de sud. Cabluri peste cabluri peste cabluri... Daca le-o fi dat mai multe somatii, atunci poate e ok sa faca altfel decat cu vorba buna. Brasovul e superb, Clujul la fel, Sibiul... insa Timisoara arata groaznic la multe capitole.
  • +2 (2 voturi)    
   Clujul arata ca in Asia (Marţi, 19 martie 2019, 15:52)

   ionut_ws [utilizator] i-a raspuns lui Gicone

   Clujul e un oras plin de cabluri. Doar cateva strazi din zona centrala au cablurile in pamant. In rest e dezastru.
 • +2 (22 voturi)    
  Pe principiul asta.. (Marţi, 19 martie 2019, 0:52)

  Gojifruit [utilizator]

  Poate sa vina Primarul si sa dea foc masinilor parcate ilegal, daca le-a pus un biletel de averizare in geam cu cateva zile inainte.
  • +6 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 martie 2019, 9:44)

   [anonim] i-a raspuns lui Gojifruit

   • -1 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 martie 2019, 11:26)

    [anonim] i-a raspuns lui

  • -2 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 martie 2019, 11:24)

   [anonim] i-a raspuns lui Gojifruit

 • +1 (21 voturi)    
  de data asta (Marţi, 19 martie 2019, 0:53)

  amisraelhai [utilizator]

  de data asta...trogloditul asta are dreptate. singura modalitate care esuca mujicii este ...cu fortza. fortza Robule !!!!
 • +5 (11 voturi)    
  Poate se trezesc naibii... (Marţi, 19 martie 2019, 1:45)

  FCX [utilizator]

  ca apare de nicaieri vreo situatie de urgenta si oamenii sa n-aiba habar de ceea ce se intampla.
 • +2 (22 voturi)    
  un dobitoc (Marţi, 19 martie 2019, 1:58)

  Coco Whistle [utilizator]

  in primul rind le facilitezi alternativa, sau daca nu, incepi a da amenzi, apoi maresti amenda, si apoi incepi decuplarea si ii taxezi. primaria trebuie sa faca bani.
 • +1 (13 voturi)    
  un individ cu aptitudini dictatoriale ... (Marţi, 19 martie 2019, 8:03)

  Codede74 [utilizator]

  un idiot si un incompetent cu atitudine dictatoriala ... si asta conduce un mare oras din romanica :(

  si nu este singurul ... nu degeaba suntem un stat din lumea a treia :(
  • +1 (7 voturi)    
   Timisoara (Marţi, 19 martie 2019, 11:14)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui Codede74

   O gluma buna care circula pe acolo: Care este cel mai mare oras din Oltenia: Timisoara.
   Un om harnic nu ar putea rezista pe acolo. Numai putori. Cum se trezeste unul sa faca ceva, cum sar toti oltenii ca arsi. Sa nu ii pui la munca, ca au fac alegie.
 • -2 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 martie 2019, 8:53)

  [anonim]

 • +10 (12 voturi)    
  arta urbana (Marţi, 19 martie 2019, 9:53)

  memorie [utilizator]

  Nu sunt fan Robu, dar am inteles ca furnizorii ( proprietarii cablurilor ) au fost notificati de nenumarate ori, insa nu le-a pasat. Desi cunoasteau consecintele care vor impacta in consumator, clientul lor, au refuzat sa isi mute cablurile si au continuat sa ignore toate avertizarile.
  Acum observ ca multi sunt tristi ca vor disparea cablurile de pe cer. Lasa ca ne vom reveni repede si vom putea trai si fara acest peisaj cablistic.
  • 0 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 martie 2019, 11:20)

   [anonim] i-a raspuns lui memorie

 • +4 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 martie 2019, 9:57)

  [anonim]

 • +5 (9 voturi)    
  Asa da (Marţi, 19 martie 2019, 10:31)

  NoFive [utilizator]

  Bravo lui, desi nu sint un admirator. Cei afectati isi vor recupera curind si telefonia, si netul, la fel cum, la o alta scara, ruinele sint indepartate dupa razboaie si constructii noi le iau locul. Fara masuri drastice de felul asta se pare ca nu se pot indeparta aceste hidoșenii de cabluri si alte mațe supraterane din orasele tarii. Inca o data, bravo domnule primar!
 • +3 (9 voturi)    
  In sfarsit! (Marţi, 19 martie 2019, 10:44)

  levierul [utilizator]

  Astia de va impotriviti, v-a cazut netul la cort?
  Trebuie sa aiba o pozitie de forta, pentru ca in Romania toti suntem smecheri.
  Provoiderii se echiveaza punand in fata firme interpuse, si spunand ca ei au doar inchiriate liniile de la o firma care de multe ori nu mai exista.
  Este o actiune normala, nici macar ceva iesit din comun. Primarul Robu, isi face datoria. Ar mai fi foarte multe de facut, dar e ok ca a facut acest 10%. Iluminatul, curatenia si disciplina in constructii sunt mult mai importante, dar neatinse de marele primar.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu-mi place Robu, dar 2 chestii le aprob (Miercuri, 20 martie 2019, 9:56)

  Je__ [utilizator]

  1. Daramarea garajelor dintre blocuri....e singurul care s-a apucat, chiar daca abia a daramat 200 din vreo 7000
  2. Taierea cablurilor. Operatorii si persoanele din zona, au primit somatii si avertismente de vreo 3 ani. Acolo este si infrastructura subterana, rezultata in urma modernizarilor


  In rest, mizerie, grija la freza, haos in trafic


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by