Ministerul francez al Culturii s-a lansat pentru prima dată în jocurile video, cu Romanica, pentru celebrarea a opt limbi romanice, printre care și româna, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Grafica este simplă iar scopul aplicației, disponibilă pe tablete și smartphones, la fel: clasarea pe teme (saluturi, călătorii, arte ...) și pe limbi a diferitelor cuvinte sau expresii care apar pe ecran. Disponibil în franceză și română, jocul dispune de 15 nivele de dificultate.

Jocul se dorește "ludic" și "instinctiv", pentru a se adresa unui public pornind de la 12 ani, a explicat Thibault Grouas, la inițiativa acestui proiect.

Pentru ministrul francez al Culturii, Franck Riester, acest joc permite a "arăta ceea ce unește" persoanele care folosesc diferitele limbi romanice și se înscrie în cadrul Săptămânii limbii franceze și al Francofoniei.

Creat în cadrul Sezonului cultural franco-român, Romanica este "proiectul bilateral cel mai important" între cele două țări în domeniul cultura, potrivit ambasadorului României în Franța, Luca Niculescu, citat de AFP.