Cursa Tarom ROT151 Otopeni - Tel Aviv a decolat duminică spre destinație în jurul orei 20:00, cu o întârziere de patru ore (ora inițială era 16:25), după ce a fost soluționată problema cu îmbarcarea greșită unuia dintre pasageri.

Avion Tarom pe Aeroportul OtopeniFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Întârzierea a fost cauzată de un control suplimentar de securitate la bordul aeronavei. În urma finalizării verificărilor la aeronavă, nu s-a constatat niciun risc la adresa siguranței zborului sau a securității pasagerilor”, au precizat reprezentanții Tarom, citați de Mediafax.

Din cauza unei erori din sistemul de check-in, un pasager al altei companii aeriene s-a îmbarcat la bordul cursei ROT151. Eroarea a fost depistată înaintea de începerea zborului, pasagerul în cauză fiind debarcat.

„Cu respectarea normelor și procedurilor în vigoare, comandantul aeronavei a dispus un control de securitate ca urmare a erorii sesizate. Verificările presupun inclusiv debarcarea tuturor pasagerilor. Nu există nici indicator care să releve factori de risc în acest moment. Verificările sunt regulamentare și reglementate”, au precizat, anterior, reprezentanții Tarom.