Polițiștii din județul Gorj au deschis o anchetă, în urma unui scandal care a avut loc la Primăria Drăguțești, unde o contabila a sunat la 112 și a anunțat că secretara ar fi fost agresată verbal de un consilier local, după ce aceasta nu ar fi justificat banii cheltuiți pentru mărțișoare, transmite Mediafax.

MartisoareFoto: USER UPLOADED

Contabila Primăriei Drăguțești, judeţul Gorj, a sunat la 112 anunțând că secretara ar fi fost agresată verbal de un consilier local, Ion Bârsanu, de la Partidul Verde, în timp ce se aflau în biroul primarului, după o ședință de consiliu local, transmite Mediafax.

Secretara Valentina Zgondea a declarat că nu e prima dată când consilierul este agresiv verbal.

„După ședința de îndată a Consiliului Local, vineri, la ora 16.00, în biroul domnului primar, unde a avut loc ședința, a fost altercația. (...) Are tot timpul o atitudine foarte agresivă, agresiv verbal, acum a fost foarte violent. A fost nevoie să intervină o colegă, doamna contabilă a sunat la 112, iar femeia noastră de serviciu a trebuit să îl țină pe dumnealui, că devenise deja foarte violent, nu m-a lovit, doar verbal m-a agresat. Dumnealui e tot timpul nemulțumit, motivul a fost că a făcut, după cum susținea, mai multe cereri la primărie și că nu i s-a dat răspuns, că nu i s-au pus la dispoziție anumite documente. Eu nu aveam nicio vină. La fiecare ședință are aceeași atitudine, vine și în timpul programului și are aceeași atitudine. Am făcut plângere și am scris tot ce s-a întâmplat. Eu vreau doar să se facă dreptate și să pot să merg la serviciu liniștită, a declarat, corespondentului Mediafax, Valentina Zgondea, secretara Primăriei Drăguțești.

Consilierul local Ion Bârsanu susține că scandalul ar fi început pentru că femeia nu i-ar fi arătat documentele prin care să justifice banii cheltuiți pe 8 martie, pentru mărțișoare.

„A fost pe un ton mai ridicat, dar nu scandal. Problema a fost cu 8 martie, că nu au vrut să prezinte actele pentru banii cu care au cumpărat niște mărțișoare, asta a fost, în rest nimic. Nu a vrut, a zis că e treaba lor și asta a fost tot, un pic mai aprinsă discuția, treaba dumnealor", a declarat, la rândul său, consilierul Ion Bârsanu.

Primarul ALDE al comunei Drăguțești, Ion Popescu, a declarat că în scandal ar fi fost implicat și un alt consilier de la PSD.

„Doi consilieri au sărit la secretară și la doamna contabil, unul dintre ei chiar a vrut să dea în secretara primăriei, le-au vorbit urât. Frustrări de-ale lor, Dumnezeu să mai știe ce vor să facă, nu îi înțelege nimeni. Ședința a decurs ca la carte, eu nu am fost prezent, nu am putut să stau la ședință, ei, după ședință s-au întors la doamna secretar și la contabil, așa am înțeles. Au început să le înjure, să le vorbească urât. Am înțeles că Bârsanu, dacă nu era femeia de serviciu, chiar o lovea pe doamna secretară. Așa ceva nu se poate", a declarat Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești.

Pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenția polițiștilor, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, urmând a fi luate măsuri legale.