Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a intervenit timp de 5 ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurant din Complexul de Agrement şi Sport "Mureşul" din Târgu Mureş şi care prezenta pericol de explozie din cauza reţelei de gaz metan, transmite Agerpres.

Incendiu MuresFoto: Captura YouTube

"Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş a fost solicitat să intervină în incinta Complexului de Agrement şi Sport 'Mureşul' pentru stingerea unui incendiu izbucnit la terasa unui restaurant. S-a intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, intervenţia fiind una dificilă deoarece în momentul ajungerii la locul intervenţiei incendiul cuprinsese întreaga clădire, cu o suprafaţă de aproximativ 200 mp împreună cu terasa, construită din lemn. Alimentarea cu gaz nu a putut fi oprită, acesta alimentând incendiul şi îngreunând operaţiunile de localizare şi stingere, existând totodată şi pericolul unei explozii. În paralel au fost create dispozitive de protecţie a clădirilor învecinate. După 5 ore de luptă cu focul s-a reuşit lichidarea ultimelor focare ale incendiului", a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, maior Cristian Virag.

Potrivit reprezentantului ISU Mureş, nu au existat victime, iar incendiul nu s-a propagat la celelalte clădiri din complex.

Deocamdată nu a fost stabilită cauza care a dus la izbucnirea incendiului.