Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, sâmbătă, că în Comisia pentru Muncă din Parlament se lucrează la o Ordonanță care ar urma să fie aprobată săptămâna viitoare și care ar rezolva problemele pentru anumite categorii de angajați din sistemul de sănătate, evitând să ofere mai multe detalii.

Marius BudaiFoto: Agerpres

„Avem o Ordonanță la Comisia pentru Muncă pe care cred că săptămâna viitoare o vom aproba și vom face și reglajele necesare acolo. Problemele pentru anumite categorii de angajați din Sănătate se vor rezolva săptămâna viitoare”, a declarat sâmbătă Marius Budăi, potrivit Mediafax.

Ministrul nu a vrut să ofere mai multe detalii, pentru că Ordonanța nu a primit încă votul în Comisie.

„Votul în Comisie și în Plenul Camerei Deputaților nu este dat și așa este corect să mă pronunț (...) Bineînțeles, urmează promulgarea legii și publicarea ei în Monitorul Oficial. Ce am promis prin programul de guvernare vom respecta”, a declarat Budăi la Antena 3.

Peste 200 de sindicalişti de la Sanitas au protestat miercuri, în fața Ministerului Sănătății, fiind nemulţumiţi de scăderea sporurilor salariale din sistemul medical.

Sindicaliștii Federației Sanitas sunt nemulțumiți de Legea-cadru privind salarizarea bugetară, care, spun ei, nu a oferit venituri corespunzătoare și echitabile tuturor categoriilor profesionale angajate în sistem, iar actele normative apărute ulterior, care ar fi trebuit să corecteze omisiunile și discrepanțele, nu fac decât să le accentueze și să sporească nemulțumirile angajaților.

Potrivit acestora, luna ianuarie 2019 nu a adus creșteri reale de venituri salariaților care urmau să beneficieze de acestea - conform Legii 153/2017, iar celor care au beneficiat de creșteri salariale în martie 2018, limitele impuse de O.U.G. 114/2018 le-au produs scăderi ale veniturilor.