Poliţiştii rutieri vasluieni au deschis dosar penal in rem în cazul unui bărbat căruia i s-ar fi defectat maşina şi care a blocat traficul în zona centrală a municipiului Vaslui chiar în timpul protestului #şîeu, transmite Agerpres.

Protestul Romania vrea autostrazi #sieuFoto: Agerpres

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Silvia Manta, dosarul a fost deschis conform procedurii, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, de reprezentanţii Poliţiei Locale Vaslui.

"Este vorba despre un bărbat din localitatea Sauca, comuna Laza, care s-a oprit cu maşina în zona centrală a municipiului Vaslui. El a afirmat că are o defecţiune la maşină şi că nu mai poate porni. Din declaraţiile poliţiştilor locali, ar fi refuzat să fie împins în lateral pentru deblocarea traficului în zonă şi a spus că aşteaptă o platformă. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice. Este un dosar penal pentru faptă şi nu pe numele persoanei. Aceasta este procedura în cazul unor aspecte sesizate la numărul 112", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Apelul la numărul de urgenţă 112 a fost înregistrat la ora 15,06.

În prezența a peste o mie de persoane, la câțiva kilometri de Suceava a fost inaugurat vineri, simbolic, primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. "Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită", a strigat suceveanul, răspunsul mulțimii fiind: "Șî eu".

Mii de oameni din toată țara s-au alăturat inițiativei, iar de la ora 15.00 au oprit lucrul preț de 15 minute. Au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.