Și Reprezentanța Comisiei Europene în România s-a alăturat campaniei pentru construirea de autostrăzi și a întrerupt lucrul pentru 15 minute. Instituția spune că, în perioada 2014-2020, 6,3 miliarde de euro au fost puse la dispoziția României pentru proiecte de infrastructură. Cu toate acestea, proiectele care se derulează sunt din perioada financiară 2007-2013, care nu au fost finalizate la timp.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pauză de cafea pentru autostrăzi! #șîEU vrea autostrăzi în România!", a fost mesajul postat de Reprezentanța CE.

Instituția spune că, în perioada 2014-2020, 6,3 miliarde de euro au fost puse la dispoziția României pentru proiecte de infrastructură. Cu toate acestea, proiectele care se derulează sunt din perioada financiară 2007-2013, care nu au fost finalizate la timp.

Reprezentanța Comisiei Europene prezintă și CV-ul infrastructurii din România:

  • 90% din drumurile naționale au o singură bandă pe sens
  • în 2016 RO a înregistrat 97 de decese per un milion de locuitori în accidente rutiere.
  • 37% dintre victime sunt pietoni, comparativ cu media europeană de 21%

În prezența a peste o mie de persoane, la câțiva kilometri de Suceava a fost inaugurat astăzi, simbolic, primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. "Eu n-am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. Avem o șansă unică să restartăm România", li s-a adresat Mandachi oamenilor. "Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită", a strigat suceveanul, răspunsul mulțimii fiind: "Șî eu". Mii de oameni din toată țara s-au alăturat inițiativei, iar de la ora 15.00 au oprit lucrul preț de 15 minute. Au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.