De la ora 15.00, la câțiva kilometri de Suceava urmează să fie inaugurat simbolic primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. La inițiativa lui, de la aceeași oră are loc un protest de 15 minute, la care au anunțat că vor lua parte mii de români și zeci de firme din toată țara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campania "România vrea autostrăzi", care îndeamnă la 15 minute de grevă generală, de la ora 15.00, a crescut de la zi la zi și acum cuprinde companii, primari, oameni de afaceri, școli, asociații, sindicate, magazine și ONG-uri.

Ideea îi aparține antreprenorului sucevean Ștefan Mandachi. El a construit în mod simbolic primul și singurul metru de autostradă în Moldova, pentru care a cheltuit 4.500 de euro și care va fi inaugurat în timpul protestului de 15 minute.

În București, cei care vor să se alăture protestului sunt chemați în Piața Universității, de la ora 15.00. Apelul a fost făcut de Uniunea Studenţilor din România şi Forumul Tinerilor din România, care au anunțat că se alătură iniţiativei omului de afaceri Ștefan Mandachi și că la ora 15.00 vor forma o autostradă umană.

Și în fața Ministerului Finanțelor este anunțat protest, de la ora 15.00.

Toate evenimentele sunt promovate sub hastagul #șîeu.