Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că nu a primit nicio invitație de la Administrația Prezidențială pentru discuții legate de bugetul de stat, iar adoptarea bugetului a fost prilej pentru șeful statului pentru a face declarații politice care nu fac bine. De asemenea, în fața criticilor din partea opoziției care au acuzat că bugetul nu este sustenabil, Teodorovici a spus că ar vrea ca toate partidele să se așeze la masă și să semneze un pact de neagresiune verbală.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

Întrebat, vineri, la Parlament, despre criticile șefului statului privind bugetul pe 2019, Teodorovici a spus că speră ca la final de an să demonstreze că cifrele sunt cele prognozate de guvern. El a mai spus că nu a primit nicio invitație de la Administrația Prezidențială pentru discuții legate de buget, iar adoptarea acestuia a fost prilej pentru șeful statului "pentru a face declarații politice care nu fac bine".

"Mă bucur că domnul președinte a decis să promulge subiectul, e adevărat cu o întârziere nejustificată. Da, este un buget care are justificare", a declarat Teodorovici.

Legat de reproșurile șefului statului privind întârzierea bugetului cu câteva luni, Teodorovici a spus că "trebuie găsite soluții din toate părțile": "Ca să evităm întârzieri, ar fi bine să stăm cu toții la masă - Guvern, Parlament, Administrația Prezidențială - să vedem care sunt pașii și să îi respectăm cu toții".

Teodorovici a mai susținut că își dorește ca toate partidele să semneze "un pact cu câteva principii importante", în primul rând de neagresiune verbală.

Președintele Klaus Iohannis s-a lansat vineri într-un nou atac la adresa guvernării PSD pe care a acuzat-o că e interesată mai degrabă de „cumetrii politice” decât de soarta țării. Șeful statului a criticat faptul că bugetul a fost trimis la Cotroceni în forma inițială. „Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. N-a fost să fie”, a spus Iohannis.