Două sindicate de polițiști anunță că susțin protestul de vineri #șîeu pentru a trage un semnal de alarmă în privința infrastructurii rutiere din România. Agenții care sunt la birou se vor opri din muncă vreme de 15 minute la ora 15:00, iar cei care sunt în teren vor sta în colțul unei intersecții, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ne alăturăm apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă față de incompetența guvernanților în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. În acest sens, colegii noștri care sunt în asentimentul acestei acțiuni și care vor fi în serviciu în data de 15 martie, la ora 15:00 se vor opri din muncă și vor ieși din birouri în afara unităților, iar cei care sunt în teren, se vor poziționa la colțul unei intersecții. Acesta este un demers venit în mod firesc, în contextul în care polițiștii sunt printre cei mai afectați, alături de șoferi, de lipsa autostrăzilor în România”, anunță reprezentanții sindicatului EUROPOL.

Sindicaliștii mai anunță că protestează deoarece și polițiștii suferă din cauza infrastructurii rutiere.

„Vedem cum se afundă polițiștii în asfalt la 40 grade vara sau tremură la -20 grade iarna, pentru că este cea mai „ieftină” soluție pentru a compensa lipsa infrastructurii rutiere”, mai spun reprezentanții EUROPOL.

La rândul lor, membrii sindicatului ROPOL anunță că participă la protestul #șîeu pentru a atrage atenția.

„Puteți să... vi se facă brusc foame la ora 15:00! (...) Sau să vreți să luați o pauză, măcar pentru a bea apă! Poate vă e foame sau sete tuturor odată? Dacă nu ne putem mobiliza pentru noi, pentru drepturile noastre legale, poate o facem pentru România... E nevoie doar de un gram de curaj!”, anunță ROPOL pe Facebook.

Anunțat în urmă cu 11 zile, protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul național, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va alătura protestului: „În legătură cu protestul de azi (vineri - n.r.), de la ora 15.00, unul pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei și eu”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Cotroceni.