Bărbatul care a filmat live atacul la una dintre moscheile din Christchurch s-a identificat online, înainte de masacru, drept Brenton Tarrant, cetățean australian. Pe contul său de Twitter, acum șters de rețeaua de socializare, Tarrant a postat mai multe fotografii cu încărcătoare de armă și un link către un manifest care arată ideile din spatele acțiunilor sale, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Documentul de 74 de pagini începe cu un citat dintr-un poem de Dylan Thomas, ”Do not go gentle into that good night” și continuă cu o lungă înșiruire de așa numite argumente despre genocidul albilor.

El subliniază în material și care îi sunt motivațiile, printre care dorința de a crea ”un climat de frică” și de a ”incita la violență” contra musulmanilor.

Tarrant, în vârstă de 28 de ani, cetățean australian din orașul Grifton din New South Wales, și-a intitulat documentul ”Marea Înlocuire”.

Potrivit ABC Australia, el a lucrat ca antrenor personal la sala Big River Gym din Grafton. Directoarea sălii, Tracey Gray a spus că a fost angajat acolo între 2009 și 2011, după care a plecat să călătorească prin Asia și Europa. ”Era un antrenor personal foarte dedicat. El a lucrat în programul nostru care oferea cursuri copiilor din comunitatea noastră, și era foarte pasionat de asta”, a declarat Gray.

Ea a adăugat că nu i s-a părut o persoană care ar fi interesată de arme de foc: ”Cred că ceva s-a schimbat la el în anii petrecuți în străinătate”.

Tarrant a spus că a lucrat pentru scurt timp înainte să câștige niște bani din criptomoneda Bitconnect, bani pe care i-a folosit pentru a face călătorii. Se știe că a vizitat țări din Europa și Asia, el ajungând inclusiv în Coreea de Nord.

Gray își amintește că tatăl lui Tarrant, Rodney, a murit dintr-o boală provocată de azbest, când Rodney termina liceul. Ea crede că sora și mama lui sunt încă în viață.