Președitele Klaus Iohannis le-a transmis celor care vor întrerupe astăzi activitatea pentru 15 minute, de la ora 15.00, la inițiativa suceveanului Ștefan Mandachi, că este alături de ei. Sute de firme și mii de oameni din toate colțurile țării au anunțat că susțin protestul pentru construirea de autostrăzi și își vor suspenda astăzi activitatea timp de 15 minute, de la ora 15.00.

Borna cu un metru de autostradaFoto: romaniavreaautostrazi.ro

"În legătură cu protestul de astăzi de la ora 15.00 - vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei. Șî eu", a declarat Iohannis, la Cotroceni.

Astăzi, la ora 15.00, la câțiva kilometri de Suceava, urmează să fie inaugurat simbolic primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a avut ideea, spune într-un interviu pentru HotNews.ro că și-ar dori ca zeci de mii de oameni să vină la inaugurarea din câmp și crede că orașul Suceava își va suspenda activitatea pentru un sfert de oră. ”Vrem să fie un protest pașnic, curat. Pace și armonie. Cu huiduiala nu s-a rezolvat nimic până acum. Nu avem autostrăzi prin huiduieli”, spune Mandachi care promite că va veni și cu alte idei, dacă nu se va construi autostrada către Moldova.

Sute de firme și mii de oameni din toate colțurile țării au anunțat că susțin protestul și își vor suspenda astăzi activitatea timp de 15 minute, de la ora 15.00.

Campania "România vrea autostrăzi", care îndeamnă la 15 minute de grevă generală pe 15 martie, a crescut de la zi la zi și acum cuprinde companii, primari, oameni de afaceri, școli, asociații, sindicate, magazine și ONG-uri.