Dacă în ultimele zile temperaturile maxime au variat între 9 și 11 grade, meteorologii anunță pentru următoarele zile o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de până la 18 grade Celsius, mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a lunii martie.

Pomi infloritiFoto: USER UPLOADED

În Banat, sunt așteptate temperaturi de până la 19 grade.

Va urma un proces de încălzire, astfel încât, pe 17 și 18 martie, media temperaturilor maxime urmează să atingă 19 grade, iar până pe 24 martie aceasta va fi ușor mai ridicată decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii martie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, scrie Mediafax.

Pentru Transilvania, meteorologii anunță temperaturi de până la 18 grade, însă temporar sunt așteptate și ploi, în următoarele zile.

În Moldova, în intervalul 16 -18 martie vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile vor ajunge la 18-19 grade. Ulterior, deși în ușoară scădere, media temperaturilor maxime, de 12-14 grade, va fi ușor mai ridicată decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie.

Vremea se va încălzi și la munte, unde vineri și sâmbătă vor fi temperaturi maxime apropiate de 0 grade, însă începând de duminică acestea vor crește spre 5-6 grade Celsius.

De asemenea, și pentru Capitală meteorologii anunță, pentru vineri, valori termice care se vor situa uşor peste cele caracteristice perioadei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.