Un referent superior din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov a fost plasat sub control judiciar, după ce fost prins în flagrant de procurorii DNA atunci când lua mită 4.700 de lei de la un om de afaceri pentru a-i favoriza firma.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 martie 2019, a inculpatului Popa Dumitru.

”În cursul lunii martie 2019, cu ocazia unui control ce se desfășura la o societate comercială, inculpatul Popa Dumitru, în calitatea menționată mai sus, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000 euro, în schimbul favorizării firmei respective, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecții fiscale privind activitatea desfășurată de agentul economic pe ultimii 5 ani.

În acest context, la data de 14 martie 2019, inculpatul a primit în parcarea unui complex comercial de la omul de afaceri suma de 4.700 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată un comunicat al DNA.