Peste 30.000 de catolici din Dieceza de Iaşi şi-au exprimat dorinţa de a veni la Iaşi la vizita Papei Francisc, în 1 iunie, arată datele centralizate din cele peste 150 de parohii subordonate Diecezei. Reprezentanţii Episcopiei spun că interesul este unul mai mare decât s-au aşteptat şi mai mare decât la ultimul eveniment major care a avut loc în Iaşi: beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, în 2014, scrie Ziarul de Iași.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Reprezentanţii Episcopiei din Iaşi spun că interesul este mai mare decât la ultimul eveniment major care a avut loc la Iaşi, beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, în 2014, când circa 22.000 de persoane au fost prezente pe stadionul "Emil Alexandrescu" din capitala Moldovei.

"Pregătirile, momentan, se desfăşoară în parametri normali, lucrăm îndeaproape cu Primăria municipiului Iaşi pentru a vedea exact toate lucrurile care sunt de rezolvat şi încercăm să identificăm cea mai bună soluţie pentru ca toţi credincioşii care doresc să-l vadă şi să-l asculte pe Papa Francisc la Iaşi să poată veni în condiţii de siguranţă. Până la definitivarea programului oficial, au rămas aceleaşi date de referinţe: ziua de 1 iunie şi locul de întâlnire din faţa Palatului Culturii“, a declarat preotul Adrian Blăjuţă.

Deşi în acest moment nu se cunosc foarte multe detalii despre şederea la Iaşi a Suveranului Pontif, organizatorii spun că pe baza listelor întocmite va fi amenajat un sistem de intrare cu bilete gratuite, atât din motive de securitate, cât şi ca un număr cât mai mare de persoane să poată veni la Iaşi din întreaga dieceză.

În această perioadă, în bisericile din parohiile catolice din dieceză au loc slujbe speciale închinate vizitei Suveranului Pontif, iar pentru promovarea evenimentului Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a tipărit mai multe bannere mari cu mesajul Papei, care vor fi duse în fiecare parohie.

Între 31 mai şi 2 iunie, Papa Francisc se va afla în România și va merge la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.