Un bărbat de 34 de ani, din Iași, este cercetat de polițiști, după ce a înscenat că a fost tâlhărit într-o scară de bloc din oraș, acesta punându-și soția să sune la 112 pentru a reclama că o persoană necunoscută l-a agresat și i-a furat banii, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat transmis, joi, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași fac cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare.

De fapt, în noaptea de 8 martie spre 9 martie, polițiștii au fost sesizați că, în scara unui bloc, o persoană necunoscută, i-ar fi sustras, unui bărbat, de 34 de ani, din municipiul Iași, prin violență, suma de 1.100 de lei.

„În urma sesizării, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Din cercetările efectuate ulterior de către polițiști, s-a constatat faptul că, bărbatul de 34 de ani, ar fi determinat-o pe soția sa să sesizeze instituțiile competente cu privire la faptul că, în timp ce el s-ar fi aflat în scara blocului, ar fi fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată”, se arată în comunicat.

La audieri, bărbatul a susținut faptul că ar fi fost victima infracțiunii, însă, din verificări, s-a constatat că relatările bărbatului nu sunt reale, iar acesta și-ar fi înscenat furtul și actele de violență, lucru care a fost demonstrat de imaginile de pe camerele de supraveghere.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun.