Fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu, membru PNL, este audiat joi la Poliția Română, într-un dosar care vizează activitatea de avocat a acestuia, instrumentat de Parchetul General, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Ulterior, Predoiu a scris pe Facebook că a fost audiat în calitate de martor și a dat lămuriri despre prezența sa ca avocat într-un proiect de achiziție a unui grup de companii românești de către o societate străină.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform surselor citate, Predoiu a fost audiat de polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalității Economice în baza unei delegări primite de la Parchetul General. Dosarul este instrumentat de Parchetul General și vizează intermedieri pe care Predoiu le-ar fi făcut în 2012, când era avocat, au adăugat sursele judiciare citate.

Ulterior, Cătălin Predoiu a scris pe Facebook că a fost audiat în calitate de martor și a dat lămuriri despre prezența sa ca avocat într-un proiect de achiziție a unui grup de companii românești de către o societate străină.

"Negocierile celor două părți au fost purtate în perioada 2012 (vara) - 2013 (primăvara), în prezența a două societăți de avocatură și consultanță internaționale și s-au soldat cu un eșec, cele două părți neajungând la un acord de realizare a proiectului. În calitate de avocat, am consiliat partea română în materie de drept societar în privința documentelor contractuale de achiziție", spune Cătălin Predoiu.

Potrivit acestuia, contractul de asistență juridică a fost legal încheiat, onorariul facturat legal, încasat prin virament și fiscalizat.