​​Primarii solicită Guvernului să fie cooptați în delegația României care negociază cu Comisia Europeană cadrul financiar multianual 2021-2027, se arată intr-un comunicat de presă transmis de Asociația Municipiilor din România (AMR). Primarii mai cer şi instituirea unui consiliu consultativ, din care să facă parte reprezentanţi ai structurilor asociative ale administraţiei publice locale, care să acorde asistenţă administraţiei publice centrale pe această temă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit comunicatului, primarii consideră că din delegaţia României care negociază cu Comisia Europeană ar trebui să facă parte câte un reprezentant din Asociația Municipiilor din România (AMR), Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Asociația Orașelor din România (AOR) și Asociația Comunelor din România (ACoR).

Reprezentanții AMR mai cer Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să se reducă termenele prevăzute pentru aprobarea bugetelor locale pe anul 2019 de la minim 45 de zile, atât cât prevede în prezent Legea nr. 273/2006 a finanţelor publice locale, la maxim 12 zile.

În plus, mai vor ca la rectificarea bugetară să fie alocate sume către bugetele locale în așa fel încât acestea să fie cel puțin la nivelul anului 2017.

Toate aceste solicitări au fost adoptate sub formă de rezoluție în cadrul Adunării Generale a AMR de miercuri.