Liberalii îi cer premierului Dăncilă să-l demită pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, după atacurile acestuia la adresa senatorului Florin Cîțu și a europarlamentarului Siegfried Mureșan.

Eugen TeodoroviciFoto: AGERPRES

„Atacurile suburbane, mizerabile, sub orice limită de bun simț și comportament civilizat ale ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici la adresa parlamentarilor PNL, Florin Cîțu și Siegfried Mureșan, trebuie sancționate public drastic prin demiterea imediată din funcție”, se arată într-un comunicat al PNL. .

Liberalii susțin că atacul lui Teodorovici are legătură cu faptul că Florin Cîțu și Siegfried Mureșan „au scos la iveală jocurile suspecte făcute de Teodorovici din poziția ministru de Finanțe care asigură președinția Consiliului EcoFin în favoarea intereselor unor paradisuri fiscale de pe lista neagră a Uniunii Europene”.

Astăzi, la dezbaterile din comisiile de buget-finanțe, în timp ce senatorul PNL Florin Cîțu depunea un amendament la legea bugetului, Eugen Teodorovici i s-a adresat acestuia: „Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

De asemenea, ulterior, Teodorovici a declarat că a auzit informații la Bruxelles potrivit cărora Siegfried Mureșan ar fi suspetat că este colaborator al unor servicii anti-europene. Reacția a venit după ce eurodeputatul PNL a spus despre ministrul Finanțelor că apără „paradisurile fiscale”.

În replică, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că Eugen Teodorovici, un ”ministru izolat” în UE, încearcă să-și ascundă incompetența aruncând cu noroi în cei care fac lucruri bune pentru România. ”Nu poate face nimic și trebuie să-și dea demisia”, a mai transmis eurdeputatul liberal.