Sindicatul salariaților ROMATSA, autoritatea care se ocupă de controlul serviciilor de trafic aerian din România, anunță că se alătură campaniei #Șîeu - „România Vrea Autostrăzi” din data de 15 martie, ora 15.00, pentru 15 minute, prin purtare de banderole albe. Într-un comunicat, sindicaliștii Romatsa anunță că susțin, printre altele, nu doar construirea de autostrăzi, ci și independența sistemului juridic și confiscarea averilor celor care nu pot dovedi proveniența acestora.

ROMATSA - Controlor de trafic aerianFoto: HotNews / DP

„ATSR – Sindicatul Salariaților din ROMATSA susține normalitatea și se alătură acțiunii din data de 15 martie, ora 15.00, pentru 15 minute, prin purtare de banderole albe”, se arată într-un comunicat.

„Prin normalitate înțelegem: susținerea construirii de autostrăzi și de șosele la standarde EUROPENE, susținerea profesorilor, susținerea medicilor, susținerea specialiștilor din toate domeniile de activitate, susținem dezvoltarea prin și pentru o viață normală bazată pe muncă și răsplată, susținem promovarea pe merite”, se mai arată în comunicat.

Sindicaliștii ROMATSA anunță că susțin susține o economie sănătoasă, independența sistemului juridic, confiscarea averilor celor care nu pot dovedi proveniența acestora, construirea de spiale și școli la standarde europene, adoptarea urgentă de măsuri pentru oprirea plecării tinerilor din țară.

„Susținem acum și pe viitor toate cele de mai sus, până nu este prea târziu, pentru că direcția în care ne îndreptăm ne îndepărtează de valorile comune ale Uniunii Europene”, se mai menționează în comunicat.

"În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea". Așa sună protestul inedit inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, nemulțumit de lipsa autostrăzilor în țară și mai ales în regiunea Moldovei.

Deținător a 40 de restaurante în întreaga țară, omul de afaceri a construit și ”primul metru de autostradă din Moldova”, pentru care a achitat, din fonduri proprii, aproximativ 4.500 de euro. Mandachi nu s-a oprit aici, iar pe 15 martie anunță că va inaugura un așa-numit monument al autostrăzii.

Protestul inedit a început să producă reacții în lumea antreprenorilor și multe firme și persoane cunoscute au început să se alăture mișcării.