Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, din care face parte Antena 3, televiziune care susține putenic PSD-ALDE în demersurile antijustiție, anunță că se alătură și el protestului simbolic de 15 minute inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, pentru construirea de autostrăzi.

Dan VoiculescuFoto: danvoiculescu.net

"Susțin demersul simbolic de a ne opri 15 minute, pe 15 martie 2019, pentru a sublinia necesitatea de a nu mai rămâne mereu blocați...", a anunțat Dan Voiculescu, miercuri, pe blogul său.

El susține că "acțiunea unui tânăr antreprenor român de a turna, demonstrativ, un prim metru de autostradă în Moldova este încă o dovadă a creativității excepționale a acestei națiuni".

"Dincolo de firescul impact mediatic, demersul lui Ștefan Mandachi demonstrează simplu și eficient că avem doar limitele pe care le acceptăm. De exemplu, Domnul Mandachi nu a acceptat că în Moldova nu se pot construi autostrăzi și a făcut ceva concret care, mai devreme sau mai târziu, va determina o schimbare de fond", spune Voiculescu.

Dan Voiculescu a fost condamnat, în august 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. El a fost eliberat condiţionat în iulie 2017, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti. La ieşirea din închisoare, Dan Voiculescu a susținut că nu există niciun prejudiciu în acest dosar, iar decizia instanţei din august 2014 ”va fi demontată de justiţie”.

Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava, a construit simbolic primul metru de autostradă în Moldova și le-a cerut românilor care vor autostrăzi să i se alăture, iar pe 15 martie, la ora 15.00, să întrerupă lucrul pentru 15 minute.

Într-un interviu pentru Mediafax, Mandachi a spus că vrea ca în România să se construiască autostrăzi ca în China, adică 10.000 kilometri într-un an, pentru că în China nu există „supraoameni sau extratereştri”. El aşteaptă ca vineri milioane de români să i se alăture.

Sute de firme, dar și primari au anunțat că se vor alătura demersului suceveanului.