Curtea de Apel București a respins acțiunea celor 11 membri USR care au contestat alegerea lui Dan Barna la conducerea partidului și a dispus înscrierea acestuia ca președinte în Registrul partidelor.

Dan BarnaFoto: Captura Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat pentru Mediafax că decizia este definitivă.

"Practic, congresul nostru este validat, este corect. Este motivul pentru care BEC ne-a respins”, a declarat Claudiu Năsui.

Decizia Curții de Apel vine la scurt timp după ce Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a alianței electorale "Alianța 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente președinți ai formațiunilor sunt Nicușor Dan și Daneș Raluca, nu Dan Barna și Dacian Cioloș. Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația formulată de USR și PLUS împotriva deciziai BEC și a decis că alianța poate candida la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Acțiunea de la Curtea de Apel București fusese inițiată de 11 membri USR susținători ai fostului președinte al formațiunii Nicușor Dan. Ei au contestat modul de organizare a Congresului USR din octombrie 2017, la care Dan Barna a fost ales preşedinte al partidului.