Noul miting al românilor din diaspora, programat pentru 10 august, la un an de la manifestația la care jandarmii au intervenit în forță, fiind rănite sute de persoane, a primit aprobarea Primăriei Capitalei. La protest sunt așteptați în jur de 250.000 de oameni, anunță organizatorul.

Gaze lacrimogene la protestul din 10 augustFoto: AGERPRES

Organizatorul noului miting al diasporei, Tommy Tomescu, a anunțat pe Facebook că a primit protocolul de aprobare a manifestației, semnat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit documentelor aprobate de Primăria Capitalei, mitingul va avea loc în Piața Victoriei în 10 august, între orele 17.00 - 22.15. Protestatarii trebuie să părăsească zona între orele 22.15 - 23.00.

Organizatorul estimează o participare de aproximativ 250.000 de persoane, care vor începe să se adune în fața Guvernului de la ora 14.00, iar de la 14.30 ar putea fi restricționată circulația în zonă. Manifestația are ca temă "problemele diasporei", fiind un protest față de politicile care au dus la crearea și menținerea acestor probleme".

Tommy Tomescu, cel care vrea să organizeze "Mitingul Diasporei" 2019, este un român stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie, unde este medic stomatolog. El este prim-vicepreședinte al Consiliului Românilor de Pretutindeni

Mitingul diasporei din 10 august 2018 a fost marcat de violențe între protestatari și jandarmi, care au intervenit în forță pentru dispersarea manifestanților, iar sute de oameni au fost răniți.