Poliţiştii şi autorităţile sanitar-veterinare din Arad au început o anchetă după ce pe terenuri agricole din judeţ au fost descoperite zeci de căprioare şi alte animale sălbatice moarte, posibil otrăvite cu substanţe pentru combaterea rozătoarelor, potrivit Agerpres.

caprioareFoto: USER UPLOADED

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad au declarat, miercuri, că au fost sesizaţi cu privire la descoperirea unor cadavre de animale sălbatice, în special căprioare, pe terenuri din zona cuprinsă între Pecica şi Peregu Mare.

"Este vorba de peste 30 de căpriori, iepuri, cocoşi şi coţofane. Oamenii noştri sunt pe teren, mai caută cadavre pentru o evaluare a situaţiei. Suspiciunea este de intoxicare cu substanţe de deratizare care au fost amplasate greşit, nu se ştie dacă de firma autorizată sau de proprietarul terenurilor. Căprioarele sunt duse la laboratorul din Timişoara pentru a analize toxicologice, urmând a obţine buletinul de analize, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare. Dacă se confirmă, înseamnă că la adresa proprietarului terenului se va deschide, de către poliţişti, dosar penal şi va suporta pagubele existente", a declarat directorul adjunct al DSVSA Arad, Cristian Gornic.

Cadavrele au fost descoperite de administratorul fondului de vânătoare care cuprinde localităţile Peregu Mare, Nădlac, Şeitin şi Semlac. În ultimii ani, pe acest fond au mai existat cazuri de otrăvire a animalelor sălbatice, în special căprioare şi iepuri.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz, în urma sesizărilor primite.

Conform reglementărilor, otrava pentru combaterea rozătoarelor trebuie introdusă în găurile de şoareci şi şobolani, nu împrăştiată pe câmpuri.