Mall-ul din Botoșani, Uvertura Mall, se alătură provocării lansate de antreprenorul Ștefan Mandachi și se alătură campaniei pentru autostrăzi. Reprezentanții centrului comercial anunță că vineri, 15 martie, începând cu ora 15.00, pentru 15 minute, scările rulante vor fi oprite, iar muzica ambientală din mall va fi înlocuită cu manifestul lui Stefan Mandachi.

HotNews.roFoto: Hotnews

În Uvertura Mall din Botoșani își desfășoară activitatea peste 80 de branduri, a căror activitate depinde în mare măsură de circulația mărfurilor pe șoselele din Romania. Mulți operatori au depozitele situate în vestul țării sau în zona București – Ilfov, iar aprovizionarea magazinelor din Botoșani reprezintă, în sine, o provocare. Distanțele mari, costul de transport și timpul petrecut de respectivele produse pe șosele creează un disconfort atât administratorilor, cât mai ales clienților centrului comercial, spun reprezentanții Uvertura Mall, citați de stiri.botosani.ro.

Reprezentanții centrului comercial îi roagă pe clienți "să fie înțelegători și solidari" și anunță că vineri, începând cu ora 15.00, scările rulante vor fi oprite pentru 15 minute, iar muzica ambientală din complex va fi înlocuită cu manifestul lui Ștefan Mandachi. Totodată, la această campanie s-au alăturat și o parte din operatorii din Uvertura Mall, care își vor sista activitatea în perioada menționată.

Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava, a construit simbolic primul metru de autostradă în Moldova și le-a cerut românilor care vor autostrăzi să i se alăture, iar pe 15 martie, la ora 15.00, să întrerupă lucrul pentru 15 minute.

Într-un interviu pentru Mediafax, Mandachi a spus că vrea ca în România să se construiască autostrăzi ca în China, adică 10.000 kilometri într-un an, pentru că în China nu există „supraoameni sau extratereştri”. El aşteaptă ca vineri milioane de români să i se alăture.

„Mă gândeam că va avea succes campania, dar nu mi-am imaginat că se poate ajunge la un astfel de nivel. Sunt mândru şi încântat că românii au ieşit din zona de confort şi aleg să manifeste paşnic. La 15 martie sper să se mobilizeze paşnic, fără violenţă, multe milioane de români. Dacă se poate, toţi românii. Vreau o uniune totală a românilor sub deviza „România vrea autostrăzi””, a spus el.